Údený pstruh
Údený pstruh

Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 22. júna 2017
Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

400 g (filety)
100 g
50 g
30 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátok údeného pstruha osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetkovou šťavou.

  2. 2

    Z mascarpone a postrúhaného čerstvého chrenu vymiešame ľahkú penu a na záver do nej vmiešame brusnice.

  3. 3

    Šalátové uhorky nakrájame na tenké plátky. Nesolíme, uhorky by rýchlo pustili šťavu. Pstruha uložíme na uhorky, pridáme kopček brusnicovo-chrenovej peny a ozdobíme napríklad klíčkami a nastrúhanou kôrou z bio citróna.

Diskusia k receptu