Čoko koláč s tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: 36degrees
Recept, ktorý som už dávno našla na internete, čo-to som pomenila, odobrala, pridala,... Suroviny si môžte upraviť, ja si rada robím koláčiky presladené, ale Zobraziť celý popisRecept, ktorý som už dávno našla na internete, čo-to som pomenila, odobrala, pridala,... Suroviny si môžte upraviť, ja si rada robím koláčiky presladené, ale Vy môžte kľudne použiť aj tmavú čokoládu namiesto mliečnej, menej cukru, resp. iné alternatívne sladidlo... :)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
2 ks |
|
3/4 bal |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
1 balenie |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
štvrť hrnčeka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 175 stupňov °C (350 F) a vymastíme si plech. Môj mal veľkosť 40 x 26 cm. Pripravíme suroviny.
-
2
Ako mierku som používala takýto klasický hrnček.
-
3
PLNKA: Zmiešala som tvaroh s cukrom kryštálovým aj vanilkovým.
-
4
Do plnky som pridala ešte mascarpone a vajcia.
-
5
"Nakrájala" som si čokoládu. Použila som drevenú podložku, pod ktorú som ešte položila utierku.
-
6
Čokoládu som pridala do plnky. Ak sa to niekomu zdá veľmi sladké, cukor sa môže vynechať, alebo použiť tmavu čokoládu. To isté platí aj o ceste :)
-
7
Zamiešala som čokoládu, na misku dala alobal a odložila zatiaľ do chladničky.
-
8
CESTO: Dala som zovrieť vodu do hrnca, odstavila na kraj a do nej položila misku s čokoládou a maslom aby sa rozpustili.
-
9
Misku som zložila a do čokolády vmiešala cukor.
-
10
Pridala som dve vajcia.
-
11
Múka a kypriaci prášok.
-
12
Všetko som spolu premiešala a pridala vodu, podľa potreby.
-
13
Dve tretiny cesta som vyliala na plech, naň lyžicou naukladala plnku.
-
14
Zbytnú jednu tretinu cesta som lyžicou porozlievala po plnke.
-
15
Koláč som dala piecť, 178 °C, stačilo 40 minút.
Diskusia k receptu