Piškóty s jahodami à la tiramisu
Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 18. júla 2017
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 18. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Napučanú želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami krému a potom vmiešame do zvyšku krému.
- 2
Z polovice jahôd spravíme omáčku tak, že jahody podlejeme trochou vody a povaríme. Nakoniec ich prepasírujeme cez sitko.
- 3
Na dno pohárov dáme trocha jahôd. Pridáme krém a piškóty namočené v jahodovej omáčke. Potom dáme opäť jahody a krém. Nakoniec ozdobíme.
Tiež jahodové tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ve velkém se to tak dělá, dokonce nakupují už vejce rozdělená, tekutá na váhu. Skořápku či proložku od vajec neuvidíš - pokrok jde všemi směry. Množství potřebných vajec jde odhadnout, tady najdeš váhu jednotlivých velikostí : www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=3085&idreturn=-1http...