Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu

Piškóty s jahodami à la tiramisu

Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 18. júla 2017
Piškóty s jahodami à la tiramisu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g
200 g
500 ml
12 plátkov
500 g
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Napučanú želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami krému a potom vmiešame do zvyšku krému.

  2. 2

    Z polovice jahôd spravíme omáčku tak, že jahody podlejeme trochou vody a povaríme. Nakoniec ich prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Na dno pohárov dáme trocha jahôd. Pridáme krém a piškóty namočené v jahodovej omáčke. Potom dáme opäť jahody a krém. Nakoniec ozdobíme.

Diskusia k receptu

haji
Hned bych ochutnala, krásná prezentace, díky za receptík!
slawi
Vidim ze vo vsetkych ma pan kuchar zltka na vazenie
evanaaa
Recept, teda ten dezert sa mi páči, ale tiež nechápem, prečo sa nemôže dať do surovín počet vajec, veď v tomto recepte nie je tak dôležitá presná miera ( váha)......