Zubáč s avokádovým krémom
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kožu na zubáčovi narežeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Opečieme na rozpálenej panvici 4 minúty z každej strany. Pred dopečením rybu podlejeme bielym vínom a pridáme kocku masla.
- 2
Na krém očistíme avokádo, pridáme šťavu z limetky, čili, mascarpone, cesnak a soľ. Všetko spolu rozmixujeme.
- 3
Zemiaky uvarené v šupke opečieme na masle, pridáme čerstvú pažítku a maslo. Spolu s avokádovým krémom podávame ako prílohu k zubáčovi.
Tiež pečený zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu