Pečený zubáč
Pečený zubáč

Zubáč s avokádovým krémom

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
Zubáč s avokádovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 ml
1 ks
200 g
100 g
1 ks
1 ks
10 g
100 ml
1 kg mladé




Postup

  1. 1

    Kožu na zubáčovi narežeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Opečieme na rozpálenej panvici 4 minúty z každej strany. Pred dopečením rybu podlejeme bielym vínom a pridáme kocku masla.

  2. 2

    Na krém očistíme avokádo, pridáme šťavu z limetky, čili, mascarpone, cesnak a soľ. Všetko spolu rozmixujeme.

  3. 3

    Zemiaky uvarené v šupke opečieme na masle, pridáme čerstvú pažítku a maslo. Spolu s avokádovým krémom podávame ako prílohu k zubáčovi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia