Nepečený mangový cheesecake
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici, 19. júla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 190 g |
|
| 60 g |
|
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| 500 g |
|
| Poleva: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Korpus: BeBe keksy, práškový cukor a lieskové orechy zomelieme spolu v mlynčeku na orechy. Pridáme roztopené maslo a zmes rozotrieme na plech.
- 2
Plnka: Plátkovú želatínu dáme napučať do studenej vody. Mascarpone, žĺtky, práškový cukor, dužinu z vanilkového struku a kôru z citróna vymiešame a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do zmesi primiešame likér. Napučanú želatínu vyberieme z vody a roztopíme v mikrovlnnej rúre (nevaríme ju) a primiešame do plnky. Polovicu plnky natrieme na pripravené cesto, rozložíme očistené a najemno nasekané mango a rozotrieme druhú polovicu plnky.
- 3
Poleva: Čerstvé mango rozmixujeme a dáme variť so želírovacím cukrom. Keď začne vrieť, varíme ho 7 minút. Po vychladnutí rozotrieme na pripravený koláč a necháme stuhnúť. Zo zákusku na plechu môžeme povykrajovať jednotlivé porcie pomocou kovových formičiek.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu