Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodová zmrzlinová torta fotorecept

ingova - fotkaingova, 10. júna 2017
Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept)
Foto: ingova

Vynikajúca pochúťka na letné horúce dni. Ešte k tomu zdravá.

12
porcií
45 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
2 ks
2 ks
40 ml (alebo šťava)
125 g
200 ml
200 g
200 g (alebo vlašské orechy)
Sorbet:
150 g
500 g
1 ks
2 ks
Na ozdobu:
150 g




Postup

  1. 1

    Na výrobu zmrzliny rozmixujeme jahody na pyré.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky, vajcia, likér a cukor šľaháme nad parou, kým nezíska hladkú krémovú konzistenciu.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stiahneme z ohňa a šľaháme, kým nevychladne.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme jahodové pyré, mascarpone a vyšľahanú šlahačku.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Okrúhlu formu na tortu vystelieme potravinárskou foliou. Posypeme 1/3 posekaných orechov.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme jahodovou zmesou a dáme na 2 hodiny do mrazáku.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na sorbet uvaríme 200 ml vody a kryštálový cukor. Varíme 5 minút. Necháme vychladnúť.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou. Bielky vyšľaháme do tuha spolu s cukrovým sirupom zamiešame do jahodového pyré.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmrzlinu vyberieme z mrazničky, posypeme 1/3 orechov. Zalejeme jahodovým sorbetom. Zarovnáme a dáme aspoň na 4 hodín do mrazáku.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Asi 10 minút pred servírovaním tortu vyberieme z mrazničky, opatrne vyberieme z formy.

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Posypeme 1/3 orieškov a ozdobíme jahodami, môžeme aj čokoládovými hoblinkami a pod. Dobrú chuť prajem

    Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mitzy
Toto a jazero a veľký slamený klobúk B-) a červený slnečník!
kecupicek
Super torta! Len ešte nájsť toho dobrovoľníka čo to všetko urobí. Strešne dlho to trvá. Deti vyskočia aj z kože, kým sa toho dočkajú. Pošlem deda pre zmrzlinu do obchodu, polejem sorbetom a jahody dám navrch.
ingova
Som rada že sa vám moja torta páči. Je veľmi dobrá. No a bohužial, každá zmrzlina musí tuhnúť. Kúpená zmrzlina je samé Ečko. Ja som tortu robila ako prekvapko. Takže nikdo vyskočil z kože. Ale predsa každé dobré jedlo potrebuje čas. Hlavne to domáce je zdravšie. ´DAKUJEM všetkým za vaše komentáre.
hadik
Čím mám nahradiť likér pomarančový? Pomarančovou kôrou? Iným likérom?
ingova
@Hadik (14.6.2017 21:52)

ja by som dala len pomarančovú šťavu,alebo trošku pomarančovej esencie a šťavu z pomaranča.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia