Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 10. júla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Teľacia pečeň s pivovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

4
porcie
50 min
príprava
105 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
700 g
50 g
150 g
10 g
500 ml
20 g
50 ml
250 ml (alebo silný hovädzí vývar)
1 kúsok
2 ks
200 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Teľaciu pečeň zbavíme vrchnej blany, potrieme olivovým olejom a čerstvo nadrveným korením, zavákuujeme a dáme do vodného kúpeľa zohriateho na 53 °C na 1,45 hodiny.

  2. 2

    Do uvarených zemiakov pridáme mlieko, mascarpone a maslo, prepasírujeme a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčku demi glace a čierne pivo s pridaním cukru, škorice, badiánu a troškou čili zredukujeme na minimum, aby bola chuť veľmi výrazná a dopĺňala teľaciu pečeň.

  3. 3

    Omáčku dochutíme aj troškou cesnaku, soľou a korením. Hotovú pečeň krátko opečieme na masle, jemne posolíme a podávame na pripravenej kaši s omáčkou z čierneho piva.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist