Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 10. júla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 700 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 10 g |
|
| 500 ml |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| 250 ml (alebo silný hovädzí vývar) |
|
| 1 kúsok |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Teľaciu pečeň zbavíme vrchnej blany, potrieme olivovým olejom a čerstvo nadrveným korením, zavákuujeme a dáme do vodného kúpeľa zohriateho na 53 °C na 1,45 hodiny.
- 2
Do uvarených zemiakov pridáme mlieko, mascarpone a maslo, prepasírujeme a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčku demi glace a čierne pivo s pridaním cukru, škorice, badiánu a troškou čili zredukujeme na minimum, aby bola chuť veľmi výrazná a dopĺňala teľaciu pečeň.
- 3
Omáčku dochutíme aj troškou cesnaku, soľou a korením. Hotovú pečeň krátko opečieme na masle, jemne posolíme a podávame na pripravenej kaši s omáčkou z čierneho piva.
Tiež pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu