Teľacia pečeň
Teľacia pečeň

Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 10. júla 2017
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

4
porcie
50 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
700 g
50 g
150 g
10 g
500 ml
20 g
50 ml
250 ml (alebo silný hovädzí vývar)
1 kúsok
2 ks
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľaciu pečeň zbavíme vrchnej blany, potrieme olivovým olejom a čerstvo nadrveným korením, zavákuujeme a dáme do vodného kúpeľa zohriateho na 53 °C na 1,45 hodiny.

  2. 2

    Do uvarených zemiakov pridáme mlieko, mascarpone a maslo, prepasírujeme a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčku demi glace a čierne pivo s pridaním cukru, škorice, badiánu a troškou čili zredukujeme na minimum, aby bola chuť veľmi výrazná a dopĺňala teľaciu pečeň.

  3. 3

    Omáčku dochutíme aj troškou cesnaku, soľou a korením. Hotovú pečeň krátko opečieme na masle, jemne posolíme a podávame na pripravenej kaši s omáčkou z čierneho piva.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Vnútornosti, Obed, Predjedlá, Večera, Varené, Dobroty k pivu

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
tu metodu sous-vide urcite vyskusam,aj na inej pecienke.
Smekám, Mistře, krásná práce, detailní postup bez tajů. Děkuji! Hned bych ochutnala.