Bezlepková čokoládová torta fotorecept
Foto: Sisinkacik
Chutná torta plná čokolády a ovocia
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
100 g |
|
100 g |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 bal |
|
5 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 bal |
|
|
|
Ozdoba: | |
|
|
|
|
Na korpus: | |
|
|
|
Postup
-
1
Začneme cestom. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielok vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a žĺtka šľaháme do bielej peny.
-
2
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo, med a pridáme kávu.
-
3
Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a pomaly primiešame k žĺtkam. Po lyžiciach pridáme kakao, prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh.
-
4
Cesto vylejeme do formy na ktorej spodok sme dali papier na pečenie a boky vymazali maslom a vysypali kakaom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút.
-
5
Cesto necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Čokoládu dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom, postupne pridávame ricottu a nakoniec postupne zašľaháme mascarpone.
-
6
Do vychladenej čokolády po lyžiciach pridávame krém a dáme schladiť.
-
7
Do druhej polovice pridáme čučoriedky, ak sú väčšie môžme ich rozrezať. Ja som pridala aj kôru z polky citróna.
-
8
Prichádza najlepšia časť a to skladanie torty :D Na podnos môžeme dať lyžičku krému aby sa nám korpus neposúval. Cesto rozrežeme.
-
9
Na podnos dáme cesto, pokvapkáme ho griotkou, dáme poriadnu vrstvu marhuľového lekváru a nanesieme krém.
-
10
Položíme druhú polku korpusu, ktorý tiež pokvapkáme griotkou, natrieme džemom a na vrch dáme čokoládový krém.
-
11
Dáme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
U teba to nie je o veku, ale zručnosti.
tento nemôžeš použiť, pretože vo výrobnom závode sa spracováva aj pšeničná múka a nie je zaručene bezlepkový, aj keď sa vyrába zo škrobu. Tak isto griotka nemusí byť bezgluténová ak je lieh vyrobený z raže.