Ľadový bozk fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý tvarohový zákusok s mascarpone, citrónom a snehovým bozkom. Zdobila som jedlými sirôtkami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: 3x | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL výberová |
|
1/2 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
400 g |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
250 g |
|
2 ks |
|
Na vrch: | |
500 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
370 ml domáci |
|
Postup
-
1
Pripravila som si cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok dom pečiva a sódu som zmiešala a v malých dávkach preosievala k vajcovému základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som predhriala na 180 st. Cesto som vyliala na plech, upravila a pieklo sa 10 min. Takto isto som pripravila i ďalšie 2 cestá. Pokiaľ sa pieklo prvé, vymiešala som si cesto na ďalšie. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
2
Kým sa chladili, pripravila som si krém. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, mascarpone a citrónovú kôru a šťavu som dala do misy a mixérom som všetko zmiešala.
-
3
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
-
4
Na spodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým džemom.
-
5
Na vychladnutý džem som natrela krém. Potom som natrela ďalší korpus lekvárom a obrátila som ho lekvárovou časťou na krém. Opäť som natrela druhý korpus lekvárom aj na vrch a na lekvár som natrela druhú časť krému. Položila som vrchný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie. Položila som na papier krájaciu dosku a 3 kg múky. Dala som ho do chladničky na celú noc.
-
6
Druhý deň som pripravila šľahačku a natrela som ju na vrch koláča. Zúbkovou stierkou som urobila vlnky. Koláč som nakrájala na rezy a ozdobila šľahačkou.
-
7
Ako som písala v úvode, pestovala som si zo semienok jedlé sirôtky. Až teraz na jeseň mi začali krásne kvitnúť. Pokiaľ neprídu mrazy použila som ich na zdobenie mojich zákuskov.
-
8
Prajem vám dobrú chuť.
Toto nie je iba pochvala, je to naozaj môj veľký obdiv. Nemala som odvahu reagovať na recepty, keďže ja sama som recept nikdy nepridala. A na vareche trávim z toho mála voľného času,ktorý mám, hádam dve tretiny. Je to prvé, čo si zapnem v rámci svojho voľna. Obdivujem všetko možné, vážim si ľudí, ktorí vedia niečo viac ako ja - napríklad pridať recept /napísať, nafotiť /, ja to proste neviem, nikdy som sa nikoho nepýtala, ako dostať sem RP, ale vážim si všetkých, ktorí sú súčasťou tejto stránky. A táto krása tvojho nafoteného receptu ma neskutočne potešila. Nielen samotný koláčik, ale tá prekrásna dekorácia, je to proste prekrásne. Ľad je všade, pritom nádherné teplo........
Toto nie je iba pochvala, je to naozaj môj veľký obdiv. Nemala som odvahu reagovať na recepty, keďže ja sama som recept nikdy nepridala. A na vareche trávim z toho mála voľného času,ktorý mám, hádam dve tretiny. Je to prvé, čo si zapnem v rámci svojho voľna. Obdivujem všetko možné, vážim si ľudí, ktorí vedia niečo viac ako ja - napríklad pridať recept /napísať, nafotiť /, ja to proste neviem, nikdy som sa nikoho nepýtala, ako dostať sem RP, ale vážim si všetkých, ktorí sú súčasťou tejto stránky. A táto krása tvojho nafoteného receptu ma neskutočne potešila. Nielen samotný koláčik, ale tá prekrásna dekorácia, je to proste prekrásne. Ľad je všade, pritom nádherné teplo........