Rýchle lasagne

podravka - fotkapodravka, 9. októbra 2017. Komerčný recept.
Rýchle lasagne
Foto: podravka

Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.

6
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

3 lyžice
120 g
2 strúčiky
200 g
1 lyžička
390 g
200 ml
12 plátkov
350 g
150 g
300 ml
1/4 lyžičky
30 g
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici 2 - 3 minúty opražíme najemno nakrájanú cibuľu a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame, až kým sa neuvoľní aróma.

  2. 2

    K osmaženej cibuli, kapii a cesnaku pridáme krájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu Podravky ochucovadla a na miernom plameni necháme variť 2 - 3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Mascarpone zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi z mascarpone, 1/3 paradajok a 1/3 nastrúhanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.

  4. 4

    Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 20 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: