Rýchle lasagne
Foto: podravka
Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
3 lyžice |
|
120 g |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
1 lyžička |
|
390 g |
|
200 ml |
|
12 plátkov |
|
350 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
1/4 lyžičky |
|
|
|
|
|
30 g |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Na panvici 2 - 3 minúty opražíme najemno nakrájanú cibuľu a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame, až kým sa neuvoľní aróma.
- 2
K osmaženej cibuli, kapii a cesnaku pridáme krájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu vegety a na miernom plameni necháme variť 2 - 3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.
- 3
Mascarpone zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi z mascarpone, 1/3 paradajok a 1/3 nastrúhanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.
- 4
Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 20 minút.
Tiež lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu