Rýchle lasagne

podravkaPodravka, 9. októbra 2017 12:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Rýchle lasagneFoto: podravka

Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.

6
porcií
35 min
príprava
20 min
na 220 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na panvici 2 - 3 minúty opražíme najemno nakrájanú cibuľu a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame, až kým sa neuvoľní aróma.

  2. 2

    K osmaženej cibuli, kapii a cesnaku pridáme krájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu Podravky ochucovadla a na miernom plameni necháme variť 2 - 3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Mascarpone zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi z mascarpone, 1/3 paradajok a 1/3 nastrúhanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.

  4. 4

    Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 20 minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist