Foto: bananalover
Jeden z najobľúbenejších ovocných koláčikov, ktorý je veľmi obľúbený u nás doma :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Maslové sušienky si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu vy vyložíme papierom na pečenie a na spodok natlačíme sušienkovú zmes.
- 2
V druhej mise si vyšľaháme smotanu, do ktorej jemne primiešame mascarpone a tvaroh. Pridáme vanilkový cukor.
- 3
V hrnčeku si ohrejeme ovocie. Keď sa ovocie rozvarí a pustí šťavu, pridáme škrob a poriadne premiešame. Miešame, až kým nebude hmota studená. Vďaka škrobu sa z ovocia a šťavy stane akoby puding.
- 4
Keď bude ovocie vychladnuté, premiešame s tvarohovo-mascarpone plnkou. Zmiešanú zmes navrstvíme na sušienkový spodok torty. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne dve hodiny.
- 5
Keď je torta stuhnutá, vyberieme ju z chladu a vrch ozdobíme, podľa vlastného uváženia ovocím.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu