Jahodovo-rebarborová torta
Foto: svedka
príprava
Suroviny
1 plát |
|
Krém: | |
2 ks |
|
3 dcl |
|
1/2 konzervy |
|
1 citrón |
|
Zalievka: | |
3 PL |
|
z 1 citrónu |
|
1 dcl |
|
Zdobenie: | |
8 ks |
|
|
|
Želatína: | |
1 ks |
|
2 dcl |
|
1 PL |
|
2 dcl |
|
Plus: | |
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a citrónovou šťavou a pokropime s polovicou cesto.
- 2
Z ingrediencií na krém si vyslahame jednotnú pevnú zmes. Polovicu nanesieme na cesto. Zasypeme nakrajanymi jahodami, ja som pouzila 2 hrste a na ne som rozotrela zvyšok kremu.
- 3
Rebarboru si nakrájame na mensie kúsky, dáme do vriacej vody, jemne osladenej. Povarime 2 minútky, precedime a necháme vychladnúť. Z precedeneho odvaru si odložíme 2 dcl, ak chceme robit aj želatínu.
- 4
Tortu ozdobime dlhými piškótami, ktore vopred nadávame do zvyšnej zálievky z jahodoveho lekváru. Rozlozime rebarboru a jahody podla chuti. Ja som neskor pridala este na požiadanie želatínu a čerstvé ovocie - ale netreba. Nechame zachladit najlepsie cez noc a mame hotovo :)
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kráásne.Šikovnica^^
to prasknutie by som skúsila "opraviť" nahriatou lyžicou, želé by sa malo pôsobením tepla roztopiť a spojiť. Ale asi to už nebude aktuálne.
minule si písala, že robíš takéto torty na predaj. prosím Ťa,kedy to stíhaš pri tom živom striebre Tvojom synčekovi :-)))
verím, že idú na odbyt!!!
Ja netvrdím, že neviem upiecť piškótové cesto (tento problém má môj pytón Brutus, keďže nemá ruky), ja hovorím, že bez neho ten recept proste nie je kompletný. A mňa by zaujímalo, ako ho robíš ty.