Jahodovo-rebarborová torta

svedka - fotkaSvedka, 9. júna 2017 22:19
Ďalšie recepty »
Jahodovo-rebarborová tortaFoto: svedka
50 min
príprava

Suroviny

1 plát
Krém:
2 ks
3 dcl
1/2 konzervy
1 citrón
Zalievka:
3 PL
z 1 citrónu
1 dcl
Zdobenie:
8 ks
Želatína:
1 ks
2 dcl
1 PL
2 dcl
Plus:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a citrónovou šťavou a pokropime s polovicou cesto.

  2. 2

    Z ingrediencií na krém si vyslahame jednotnú pevnú zmes. Polovicu nanesieme na cesto. Zasypeme nakrajanymi jahodami, ja som pouzila 2 hrste a na ne som rozotrela zvyšok kremu.

  3. 3

    Rebarboru si nakrájame na mensie kúsky, dáme do vriacej vody, jemne osladenej. Povarime 2 minútky, precedime a necháme vychladnúť. Z precedeneho odvaru si odložíme 2 dcl, ak chceme robit aj želatínu.

  4. 4

    Tortu ozdobime dlhými piškótami, ktore vopred nadávame do zvyšnej zálievky z jahodoveho lekváru. Rozlozime rebarboru a jahody podla chuti. Ja som neskor pridala este na požiadanie želatínu a čerstvé ovocie - ale netreba. Nechame zachladit najlepsie cez noc a mame hotovo :)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist