Jahodovo-rebarborová torta
príprava
Suroviny
| 1 plát |
|
| Krém: | |
| 2 ks |
|
| 3 dcl |
|
| 1/2 konzervy |
|
| 1 citrón |
|
| Zalievka: | |
| 3 PL |
|
| z 1 citrónu |
|
| 1 dcl |
|
| Zdobenie: | |
| 8 ks |
|
|
|
|
| Želatína: | |
| 1 ks |
|
| 2 dcl |
|
| 1 PL |
|
| 2 dcl |
|
| Plus: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a citrónovou šťavou a pokropime s polovicou cesto.
- 2
Z ingrediencií na krém si vyslahame jednotnú pevnú zmes. Polovicu nanesieme na cesto. Zasypeme nakrajanymi jahodami, ja som pouzila 2 hrste a na ne som rozotrela zvyšok kremu.
- 3
Rebarboru si nakrájame na mensie kúsky, dáme do vriacej vody, jemne osladenej. Povarime 2 minútky, precedime a necháme vychladnúť. Z precedeneho odvaru si odložíme 2 dcl, ak chceme robit aj želatínu.
- 4
Tortu ozdobime dlhými piškótami, ktore vopred nadávame do zvyšnej zálievky z jahodoveho lekváru. Rozlozime rebarboru a jahody podla chuti. Ja som neskor pridala este na požiadanie želatínu a čerstvé ovocie - ale netreba. Nechame zachladit najlepsie cez noc a mame hotovo :)
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Kráásne.Šikovnica^^
to prasknutie by som skúsila "opraviť" nahriatou lyžicou, želé by sa malo pôsobením tepla roztopiť a spojiť. Ale asi to už nebude aktuálne.
minule si písala, že robíš takéto torty na predaj. prosím Ťa,kedy to stíhaš pri tom živom striebre Tvojom synčekovi :-)))
verím, že idú na odbyt!!!
Ja netvrdím, že neviem upiecť piškótové cesto (tento problém má môj pytón Brutus, keďže nemá ruky), ja hovorím, že bez neho ten recept proste nie je kompletný. A mňa by zaujímalo, ako ho robíš ty.