Café latte: torta, káva, nanuk

sweetlaab - fotkasweetlaab, 27. júna 2017 19:51
Ďalšie recepty »
Café latte: torta, káva, nanukFoto: sweetlaab

Café latte pochádza z Talianska a je to vlastne šálka kávy s horúcim mliekom a mliečnou penou. My sme pripravili café latte kávu, ku ktorej sme upiekli aj tortu café latte a do tretice aj nanuk s rovnakým názvom pre horúce letné posedenie.

12
porcií
45 min
príprava
45 min
na 160 °C

Suroviny

60 g (alebo maslo)
60 g
80 g biely
4 ks
6 ks
120 g nelúpané, pomleté
60 g
1 PL
3 PL (alebo postrúhaná kôra z bio citróna)
1 PL
Plnka :
250 g
40 g (Dr. Oetker)
1 PL kvalitná (nap. Davidoff)
6 PL
1 PL
Ozdoba :
1 PL holandské
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom a tukom, pridáme citrónovú šťavu, vanilkový extrakt, vmiešame preosiatu múku, sódu bikarbónu, mandle a nahrubo postrúhanú čokoládu.

  2. 2

    Vymastíme tortovú formu (napr. o priemere 23 cm) a vysypeme hrubou múkou, potom vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a pomaly vmiešame do cesta, cesto vylejeme do formy.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 25 min, potom teplotu znížime na 160 - 150 °C a pečieme asi 20-25 min, pokiaľ špajdľa zo stredu cesta nevyjde čistá.

  4. 4

    Korpus necháme vychladnúť v otvorenej rúre, potom ho napoly vodorovne prerežeme a naplníme polovicou vymiešanej plnky, druhou polovicou natrieme celú tortu, naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme okraje torty. Plnku pripravíme z navareného pudingu s 300-400 ml vody, vychladnutý rozmixujeme a vmixujeme mascarpone a ostatné zložky.

  5. 5

    Použijeme šablónu kvetu, cez ktorú sypeme kakao sitkom, aby sme vytvorili vzor kvetov na torte, bonbónmi v tvare kávových zŕn ozdobíme okraje torty a dáme spevniť do chladu. Podávame s café latte.

  6. 6

    Na prípravu domáceho café latte art potrebujeme plnotučné čerstvé mlieko, ktoré zahrejeme na približne 70 °C teplotu a mixujeme pokiaľ nedostaneme penu. Potom vlejeme mlieko s penou do domáceho espressa, alebo instantnej kávy, tak, aby sme „namaľovali“ srdiečko alebo ornament. Tento krok vyžaduje však prax a preto ak sa nám ornament nepodarí vytvoriť, môžeme mliečnu penu ozdobiť pomocou šablóny. Podávame s cukrom.

    Café latte: torta, káva, nanuk - obrázok 6
  7. 7

    Pripravené café latte môžeme vyliať aj do formičky na nanuk vhodné pre horúce letné dni, dať zmraziť a ozdobiť čokoládou. Viac detailov na prípravu torty, kávy a nanuku je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/06/cafe-latte-coffee-cake-ice-lolly-cafe.html

    Café latte: torta, káva, nanuk - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist