Palacinková torta s malinami

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 3. júla 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Palacinková torta s malinamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Každé dieťa má iný zúbok, niektoré sladký, ďalšie slaný. Ale všetky chcú, aby bolo jedlo zaujímavé, pekné a veľmi, veľmi chutné. Teda presne také, aké už štrnásť rokov varíme a pečieme v našich reštauráciách.

60 min
príprava

Suroviny

Cesto:
500 ml
230 g
3 ks
30 g
30 g
50 g
štipka
10 g
Plnka:
250 g
250 ml
150 g
 na ozdobu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme dve väčšie misky. Do jednej vlejeme mlieko a vajcia s cukrom. V druhej zmiešame soľ, múku, kakao a sódu bikarbónu. Šľahačom vajíčka v mlieku rozmiešame. Do múky vlejeme rozpustené vychladnuté maslo a za stáleho šľahania prilievame pomaly vaječno-mliečnu zmes. Vznikne hladké tmavé cesto, z ktorého upečieme palacinky.

  2. 2

    Plnka: Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vmiešame 3/4 vyšľahanej šľahačky.

  3. 3

    Palacinky natierame krémom a ukladáme na seba. Tortu ozdobíme zvyšným krémom, šľahačkou, malinami a dodekorujeme podľa fantázie. Tortu necháme v chladničke dve hodiny vychladnúť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist