Ananásový zákusok
Ananásový zákusok

Mimóza s ananásom fotorecept

Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici, 21. júla 2017
Mimóza s ananásom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
24
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Piškótové pláty:
12 ks
350 g
350 g
150 ml
1 bal
Plnka:
300 g
500 g
150 g
200 g
500 ml
2 bal
200 ml
150 g
1 ks väčší




Postup

  1. 1

    Piškótové pláty: Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme žĺtky, potom hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec olej. Z cesta upečieme na mastnom papieri dva piškótové pláty pri teplote 200 °C.

    Mimóza s ananásom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Plátkovú želatínu dáme napučať do studenej vody. Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Napučanú želatínu vyberieme z vody a roztopíme v mikrovlnnej rúre (nevaríme ju) a primiešame do plnky. Stopäťdesiat mililitrov vody a 150 g kryštálového cukru uvaríme, necháme vychladiť a zmiešame s citrónovým likérom.

    Mimóza s ananásom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prvý upečený plát pokvapkáme tretinou množstva z pripraveného rozvaru (cukor a likér) a dáme prvú vrstvu krému. Na ňu dáme polovicu najemno nasekaného ananásu. Poukladáme piškóty, ktoré predtým namočíme do cukrovo–likérového rozvaru. Natrieme druhou polovicou krému (necháme trochu krému navrch) a opäť naukladáme najemno nasekaný ananás. Prikryjeme druhým plátom cesta a polejeme zvyšnou časťou rozvaru. Nakoniec natrieme zvyšným krémom a uhladíme. Ozdobíme.

    Mimóza s ananásom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lizatko
Príde mi to príšerné táto nová móda - čierne odevy a rukavice pre kuchárov, nemôžem si pomôcť. Ale zákusok vyzerá výborne.
petrkluc
@Lizatko (21.7.2017 15:31)

Podle mého názoru jsou mnohem příšernější nalakované nehty některých kuchtiček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia