Kapusta červená

Kapusta červená ako ingrediencia v receptoch:

  • Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

    Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

    Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.

  • Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a s korením. Vrecko zavákuujeme a varíme (sous vide) hodinu na 59 °C. Potom sprudka opečieme na panvici, aby sme získali...

  • Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.

  • Sendvič s grilovaným marinovaným tofu

    Sendvič s grilovaným marinovaným tofu

    Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med, soľ, korenie a sezam. Všetko dôkladne premiešame.

  • Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme...

  • Boršč

    Boršč

    Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a...

  • Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept)

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho so šampiňónmi, knedlíkom a červenou kapustou.

  • Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

    Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

    Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť. Z mletých orechov, mletej kávy, vajec, hladkej múky a zo soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a...

  • Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

    Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi 130 °C. Na panvici opečieme kačacie stehná, poukladáme ich do hlbokého plechu, zalejeme zohriatou kačacou masťou, zakryjeme a dáme ich do rúry...

  • Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou

    Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou

    Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke odpočívať.

  • Dusená červená kapusta (foptorecept)

    Dusená červená kapusta (foptorecept)

    Dusenú kapustu používame spravidla ako prílohu ku kačke. Po už neviem koľkom pokuse varenia tejto kapusty som zistil, že základný trik je najmä v tom, aby sa dlho ale naozaj dlho dusila. Takže nebudeme zdržovať...

  • Recept bez obrázku

    Výborná dusená červená kapusta

    Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

  • Konfitované kačacie prsia so slivkovými haluškami s červenou kapustou
  • Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.

  • Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa stali atraktívnou „výkladnou skriňou“ tohto nášho národného gastronomického rituálu.

  • Dusená červená kapusta s jablkami a brusnicami (fotorecept)

    Dusená červená kapusta s jablkami a brusnicami (fotorecept)

    Viem! Dobre viem, že každá rodinka na našom Slovensku má svoj osvedčený recept na túto chuťovo úžasnú prílohu k mäsám. Na minuloročný „sviatok vďaky vzdania“ po slovensky a „thanksgiving“ rečou „domorodcov“, sme boli pozvaní k rozvetvenej...

  • Husacie stehno s kapustovými knedličkami

    Husacie stehno s kapustovými knedličkami

    Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.

  • Kardinálska polievka

    Kardinálska polievka

    Neviem, prečo sa táto kapusta volá červená, keď je fialová.

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Toast s Ajvarom

    Toast s Ajvarom

    Komerčný recept Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné vynikajúcich chutí.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist