Výborná dusená červená kapusta
4-5
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
200 ml (môže byť aj zeleninový) |
|
trocha (na opraženie cibule) |
|
1-2 ČL |
|
Zahustenie: | |
100 ml |
|
2 ČL |
|
½ ČL |
|
Postup
-
1
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
- 2
Cibuľku si opražíme na troche masti a následne pridáme kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskaramelizuje. Potom do zmesi pridáme kapustu a premiešame. Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania. Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.
- 3
Potom pridáme citrónovú šťavu a zahustíme zmesou vody, Solamylu a čierneho korenia. Premiešame, necháme ešte pár minút povariť a môžeme podávať.
Tiež červená kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja na záver okyslím octom, keď je to príloha k peč. mäsu. 1 KL cit. šťavy sa mi zdá málo.