Dusená červená kapusta
Dusená červená kapusta

Výborná dusená červená kapusta

zuzu83 - bez fotkyzuzu83, 22. septembra 2018
4-5
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2  ČL
2 ks
3  PL
200 ml (môže byť aj zeleninový)
trocha (na opraženie cibule)
1-2  ČL
Zahustenie:
100 ml
2  ČL
½ ČL




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

  2. 2

    Cibuľku si opražíme na troche masti a následne pridáme kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskaramelizuje. Potom do zmesi pridáme kapustu a premiešame. Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania. Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.

  3. 3

    Potom pridáme citrónovú šťavu a zahustíme zmesou vody, Solamylu a čierneho korenia. Premiešame, necháme ešte pár minút povariť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

marienka44
Chýba mi tam 2-3 ks bobkové listy a rasca.
Ja na záver okyslím octom, keď je to príloha k peč. mäsu. 1 KL cit. šťavy sa mi zdá málo.
evanaaa
Robím podobne, ale bez zahusťovania, ale robila som aj takú, z bielej kapusty na spôsob "moravskej", tá sa zahusťuje.....do červenej je dobré pridať aj za lyžicu šípkového alebo pod. tmavého džemu.......ale tiež okyselím trochu, ako @Marienka44 , aj rascu pridávam, tá do kapusty patrí, bobk. list ale nedávam (do hlávkovej).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia