Bravčová panenka
Bravčová panenka

Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Dolky:
200 g
100 g
50 g
50 g
1 ks
Bravčová panenka:
200 g
Kapustovo-hruškové ragú:
200 g
100 g
1 ks
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, vajce, majorán, korenie a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta pripravujeme malé dolky, ktoré pečieme z oboch strán na bravčovej masti dozlata.

  2. 2

    Bravčovú panenku nakrájame na rovnomerné medailóniky a sprudka opečieme na grile, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  3. 3

    Kapustovo-hruškové ragú: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme trošku olivového oleja, nasekanú šalotku a orestujeme. Pridáme nasekanú červenú kapustu a restujeme domäkka. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú hrušku a tesne pred koncom čili a med.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre