Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 27. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Dolky: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Bravčová panenka: | |
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Kapustovo-hruškové ragú: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, vajce, majorán, korenie a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta pripravujeme malé dolky, ktoré pečieme z oboch strán na bravčovej masti dozlata.
- 2
Bravčovú panenku nakrájame na rovnomerné medailóniky a sprudka opečieme na grile, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 3
Kapustovo-hruškové ragú: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme trošku olivového oleja, nasekanú šalotku a orestujeme. Pridáme nasekanú červenú kapustu a restujeme domäkka. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú hrušku a tesne pred koncom čili a med.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu