Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 29. novembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 29. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 plátky |
|
1 bal hotové |
|
1 ks na potretie |
|
|
|
Na kapustové pyré: | |
400 g |
|
100 g |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na zemiakové knedličky: | |
300 g uvarené |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 4 časti. Na každú časť položíme plátok oravskej slaniny a opečenú jaternicu. Jaternicu zabalíme, povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C dozlatista.
- 3
Kapustové pyré: Kapustu podusíme na cibuľovom základe aj s koreninami, ktoré potom odstránime. Všetko rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme. Ak sa nám zdá pyré husté, zriedime ho vývarom.
- 4
Zemiakové knedličky: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme polohrubú múku, soľ, vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode 5 minút. Podávame k jaternici v lístkovom ceste s kapustovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu