Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2019
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks (po 200 g) s kosťou
2 vetvičky
800 g
200 g
4 ks
80 g
100 g
40 g
200 ml
60 ml
460 g
60 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.

  2. 2

    Uvarené zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, žĺtky a osolíme. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Cesto rozvaľkáme na obdĺžniky, na kraje rozdelíme kapustové pyré a zrolujeme. Pripravujeme na pare. Paríme 20 minút.

  3. 3

    Na umytých a osušených prsiach spravíme v koži zárezy. Opekáme najskôr kožou nadol približne 5 minút, aby sa spod kože uvoľnil tuk. Prihodíme vetvičky tymianu, prsia otočíme a dopekáme v rúre približne 10 minút. Hotové prsia prikryjeme na desať minút alobalom.

  4. 4

    Jablká rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Opečieme na masle dohneda.

  5. 5

    Odležané kačacie prsia nakrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Kapustové roládky prekrojíme na tri časti, pridáme na tanier spolu s opečenými jablkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia