Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
4 ks (po 200 g) s kosťou |
|
|
|
|
|
2 vetvičky |
|
800 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
80 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
200 ml |
|
60 ml |
|
|
|
460 g |
|
60 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.
- 2
Uvarené zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, žĺtky a osolíme. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Cesto rozvaľkáme na obdĺžniky, na kraje rozdelíme kapustové pyré a zrolujeme. Pripravujeme na pare. Paríme 20 minút.
- 3
Na umytých a osušených prsiach spravíme v koži zárezy. Opekáme najskôr kožou nadol približne 5 minút, aby sa spod kože uvoľnil tuk. Prihodíme vetvičky tymianu, prsia otočíme a dopekáme v rúre približne 10 minút. Hotové prsia prikryjeme na desať minút alobalom.
- 4
Jablká rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Opečieme na masle dohneda.
- 5
Odležané kačacie prsia nakrájame na plátky a rozdelíme na taniere. Kapustové roládky prekrojíme na tri časti, pridáme na tanier spolu s opečenými jablkami.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu