Pečená kačica
Pečená kačica

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018
Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (celá)
1 ks
Karamelizovaná kapusta:
1 ks
1 ks
Žemľová knedľa:
2 ks (biele)
1 ks
 (vypečená na kocky)
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.

  2. 2

    Karamelizovaná kapusta: Na oleji rozpustíme cukor do karamelu a pridáme nakrájanú cibuľu, opečieme a pridáme nakrájanú kapustu. Zalejeme vínom, pomarančovou šťavou a ochutíme. Varíme bez pokrievky až do odparenia tekutiny.

  3. 3

    Žemľová knedľa: Nakrájané žemle pokropíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, soľ a korenie. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, orechy a slaninu. Vmiešame vyšľahaný bielok a v potravinovej fólii vyformujeme knedle. Varíme na pare asi 15 minút podľa veľkosti.

  4. 4

    V omáčke demi glace necháme vyvariť šalviu a zjemníme maslom. Podávame k pečenej kačke s kapustou a žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia