Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks (celá) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Karamelizovaná kapusta: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žemľová knedľa: | |
2 ks (biele) |
|
|
|
1 ks |
|
(vypečená na kocky) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.
- 2
Karamelizovaná kapusta: Na oleji rozpustíme cukor do karamelu a pridáme nakrájanú cibuľu, opečieme a pridáme nakrájanú kapustu. Zalejeme vínom, pomarančovou šťavou a ochutíme. Varíme bez pokrievky až do odparenia tekutiny.
- 3
Žemľová knedľa: Nakrájané žemle pokropíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, soľ a korenie. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, orechy a slaninu. Vmiešame vyšľahaný bielok a v potravinovej fólii vyformujeme knedle. Varíme na pare asi 15 minút podľa veľkosti.
- 4
V omáčke demi glace necháme vyvariť šalviu a zjemníme maslom. Podávame k pečenej kačke s kapustou a žemľovou knedľou.
Tiež pečená kačica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, pomaranč sa v tomto recepte použije očistený.