Bravčové pliecko na šampiňónoch fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho so šampiňónmi, knedlíkom a červenou kapustou.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
700 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
120 g čerstvé |
|
|
|
Dusená červená kapusta: | |
1/2 hlávky |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
-
2
Na panvicu som dala rozohriať masť a pliecko som opiekla z oboch strán.
-
3
Mäso som osolila, korenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cesnak aj so šupkou, cibuľu pokrájanú na štvrtiny, podliala som vývarom a pod pokrievkou dusila do mäkka.
-
4
Po 50 minútach, keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny a už iba 5 minút nechala prejsť varom.
-
5
Hotové jedlo...
-
6
Dnes som vyskúšala recept na prípravu červenej kapusty podľa kuchárky v Chorvátskom Grobe, kde ju pripravujú k pečenej husacine. Kapustu som nakrájala, ja ju nerada strúham, mne sa páči klasicky podľa mojej maminky. Na rajnicu som dala karamelizovať cukor.
-
7
Nakrájala som kapustu...
-
8
...a pridala som ju do karamelu, len som ju trošku osolila, pridala rascu a pod pokrievkou dusila. Neverila som, ale skutočne bola mäkká za 15 minút, pridala som ocot a hotovo.
-
9
Medzitým som si dala vymiesiť cesto na domáce knedlíky, ktoré už čakajú na parenie. Všetky dám do pary, nechám vychladiť a zamrazím časť, ktorá sa neminie.
-
10
Hotové jedlo som uložila na taniere. Červenú kapustu na tanieri polejem výpekom z mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
-
11
Aj nedeľný zákusok máme ako vždy, ale sa ešte musí chladiť až zajtra sa bude krájať..je to ovocná bublanina so šľahačkou.
No a zakusok je vystavny.