Husacie stehno
Husacie stehno

Husacie stehno s kapustovými knedličkami

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017
Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks (880 g)
2 PL
Pyré:
1 stredne veľký ks
100 ml
50 g
40 ml
Knedličky:
1 ks
200 g
1 KL
1 PL
40 ml
20 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.

  2. 2

    Ošúpeme a vydlabeme jadierka a dužinu z tekvice hokkaido, nakrájame ju na kocky. Polovicu odoberieme, z druhej polovice urobíme pyré. Pyré pripravíme tak, že kocky vložíme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Potom uvarené kocky rozmixujeme, pridáme kokosový sirup a soľ. Dochutíme smotanou na šľahanie a kúskom masla. Druhú polovicu kociek uvaríme domäkka a vložíme do pripraveného pyré.

  3. 3

    V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme červenú kapustu, soľ, cukor a čierne korenie, uvaríme domäkka. Pridáme ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povaríme, rozmixujeme a pridáme maslo a krupicu. Z tejto masy pomocou lyžičky vytvarujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej vody. Varíme, až kým nevyplávajú na povrch.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
tak to uz hej. my sme hus piekli naposledy v Big Green Egg a na ceresnovom dreve to bola teda delikatesa. kiez by nebolo vonku tolko snehu, este by sa dal nastarovat
nie, to nie su briketky. to su take dosticky drevene, na ktore polozis drevo a tak grilujes. v podstate sa tak zaudia a vonaju drevom

Pridaj komentár k receptu: