Husacie stehno s kapustovými knedličkami
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
4 ks (880 g) |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Pyré: | |
1 stredne veľký ks |
|
100 ml |
|
50 g |
|
40 ml |
|
|
|
Knedličky: | |
1 ks |
|
200 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
40 ml |
|
|
|
|
|
20 g |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.
- 2
Ošúpeme a vydlabeme jadierka a dužinu z tekvice hokkaido, nakrájame ju na kocky. Polovicu odoberieme, z druhej polovice urobíme pyré. Pyré pripravíme tak, že kocky vložíme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Potom uvarené kocky rozmixujeme, pridáme kokosový sirup a soľ. Dochutíme smotanou na šľahanie a kúskom masla. Druhú polovicu kociek uvaríme domäkka a vložíme do pripraveného pyré.
- 3
V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme červenú kapustu, soľ, cukor a čierne korenie, uvaríme domäkka. Pridáme ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povaríme, rozmixujeme a pridáme maslo a krupicu. Z tejto masy pomocou lyžičky vytvarujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej vody. Varíme, až kým nevyplávajú na povrch.
Tiež husacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A kde si zohnala to čerešňové drevo? či to boli ako naparfumované brikety? Nejak som nepochopila, teda lepšie povedané, že som s a s takým niečím ešte nestretla :)
noo tie by som chcela vyskusat co najskor