Husacie stehno s kapustovými knedličkami

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacie stehno s kapustovými knedličkamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava
50 min
na 150 °C

Suroviny

4 ks (880 g)
2 PL
Pyré:
1 stredne veľký ks
100 ml
50 g
40 ml
Knedličky:
1 ks
200 g
1 KL
1 PL
40 ml
20 g
20 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.

  2. 2

    Ošúpeme a vydlabeme jadierka a dužinu z tekvice hokkaido, nakrájame ju na kocky. Polovicu odoberieme, z druhej polovice urobíme pyré. Pyré pripravíme tak, že kocky vložíme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Potom uvarené kocky rozmixujeme, pridáme kokosový sirup a soľ. Dochutíme smotanou na šľahanie a kúskom masla. Druhú polovicu kociek uvaríme domäkka a vložíme do pripraveného pyré.

  3. 3

    V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme červenú kapustu, soľ, cukor a čierne korenie, uvaríme domäkka. Pridáme ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povaríme, rozmixujeme a pridáme maslo a krupicu. Z tejto masy pomocou lyžičky vytvarujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej vody. Varíme, až kým nevyplávajú na povrch.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist