Kapustový koláč
Kapustový koláč

Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 17. októbra 2018
Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
300 g
200 g
štipka
1 bal.
Plnka:
1 kg
200 g
200 g
100 g
300 ml
1 PL
1 ks (na potretie)
Tvarohová pena:
200 g
250 g
z 1 ks
1 bal.
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke odpočívať.

  2. 2

    Medzitým pokrájame kapustu na malé kocky. V hrnci zľahka skaramelizujeme med, pridáme kapustu, slivkový lekvár a podlejeme vínom, pridáme škoricu a dusíme domäkka, až kým sa víno nezredukuje na sirup. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Z väčšej časti vyvaľkáme okrúhly plát. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a vložíme do nej vyvaľkané cesto. Naplníme ho kapustou, navrch poukladáme slivky. Zo zvyšného cesta urobíme ozdobné pásiky. Poukladáme navrch koláča a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre zohriatej na 170 °C asi 50 minút.

  4. 4

    Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Tvaroh vymiešame s postrúhanou kôrou z pomaranča a s vanilkovým cukrom. Potom tvaroh zmiešame so šľahačkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre