Horčica

Horčica ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Ružový šalát

    Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla.

  • Recept bez obrázku

    Viedenský cestovinový šalát

    Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky...

  • Sviečková na smotane

    Sviečková na smotane

    Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

  • Recept bez obrázku

    Vajíčkový šalát s hubami

    Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na pásiky, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, majonézu, biely jogurt, horčicu, ocot, soľ, čierne korenie a všetko...

  • Recept bez obrázku

    Šalát z húb naložených v soli

    Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny na plátky, cibuľu nadrobno a všetko zmiešame so soľou, cukrom, olejom, horčicou, rascou, korením, posekaným...

  • Recept bez obrázku

    Medový pstruh

    Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po bokoch.

  • Recept bez obrázku

    Kapustové závitky

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, osušíme a rebrá na plocho zrežeme.

  • Recept bez obrázku

    Maďarská sviečková na smotane

    Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.

  • Recept bez obrázku

    Maďarské rezne

    Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, strúhanka.

  • Recept bez obrázku

    Domáci morčací hamburger

    V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu, najemno posekanú petržlenovú vňať, worcesterskú omáčku a najemno posekané šampiňóny.

  • Recept bez obrázku

    Šťavnaté kúsky

    Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k nemu pripevnenú.

  • Recept bez obrázku

    Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom

    Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

  • Recept bez obrázku

    Tresčie závitky na diabolský spôsob

    V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali. Namiesto sardiel môžeme použiť aj sardelovú pastu Rozriedime olejom a citrónovou šťavou, čím získame hustejšiu omáčku.

  • Recept bez obrázku

    Sviečková na smotane

    Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

  • Recept bez obrázku

    Mletý steak s korenistou omáčkou

    Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia, strúhanku a horčicu zmiešame a ochutíme soľou, korením a paprikou. Zmes rozdelíme na 4 steaky.

  • Recept bez obrázku

    Údené karé na víne

    Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a 24 hodín marinujeme.

  • Recept bez obrázku

    Štipľavé mäsové rezance

    Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

  • Recept bez obrázku

    Kuracie krídelka trocha inak

    Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a potom ich pomaly grilujeme na rošte nad rozpáleným dreveným uhlím.

  • Recept bez obrázku

    Pečené koleno

    Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Diabolská zmes

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist