Foto: zabiatko66
V nedeľu sme mali na obed vtáčky. Vydarili sa mi vynikajúco. Hovädzinka bola z mladého býčka tak mäsko bolo mäkučké.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie: vajcia, cibuľka, uhorky, slaninka, horčica, kečup--nemusí byť, korenie, soľ. vajcia uvaríme na tvrdo 5-7 min.
-
2
Hovädzie mäsko nakrájame na plátky, vyklepeme, okoreníme a osolíme.
-
3
natrieme horčicou
-
4
pridáme uhorku, slaninku a vajíčko
-
5
stočíme a uchytíme ihlou ak nemáme môžeme použiť bielu niť.
-
6
cibuľku speníme na oleji do sklovita a pridáme pripravené mäsko, ktoré opražíme z každej strany.
-
7
podlejeme vodou, pridáme korenie a soľ. dusíme 3/4 až 1 hodinu. Potom natrieme na trelku 2 uhorky, zamiešame a pridáme kečup. Dusíme 1/2 hodiny občas premiešame. Môžeme ešte dochutiť ak sa nám zdá málo slané alebo korenené. Nakoniec primiešame 2 -3 čl. horčice, necháme 2-3 min. prevrieť a odstavíme.
-
8
Ako prílohu podávame zemiakové pyré (zemiaky, maslo, soľ) alebo ryžu. Dobrú chuť.
ze vyborne chutili;-)
a máme to velmi radi...Pekne nafotený a zdokumentovaný recept..:-)
Je to určite výborný nápad z toho mletého mäsa. A aké mäsko používaš hovädzie alebo aj miešané