Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou fotorecept
Foto: zuzu1986
Konečne som si kúpila parný hrniec, tak som dnes naplno testovala :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takže potrebujeme:
-
2
Vajíčka rozkrájame na štvrťky, mrkvu a uhorky na menšie pásiky, mäsko si naklepeme na tenko, namarinujeme worcestrovou omáčkou a čiernym korením.
-
3
Každý rezeň potrieme horčicou, uložíme naň vajíčko, kúsok mrkvy aj uhorky, zrolujeme a previažeme nitkou. Pre istotu som ich aj zopla špáradlami z každej strany.
-
4
Všetky rolky naukladáme do spodnej nádoby parného hrnca, posypeme soľou a červenou paprikou, čas prípravy nastavíme na 60 minút. Po dvadsiatich minútach pridáme "druhé poschodie" s nádobou s ryžou. Desať minút pred dokončením pridáme tretiu nádobu s nakrájanými šampiňónmi.
-
5
Vývar, čo nám zostal v odkvapkávacej nádobe privedieme do varu spolu so šampiňónmi a zahustíme múkou. Múku dajte podľa toho, akú hustú chcete mať omáčku, ja som urobila trošku redšiu. Dochutíme vegetou a trošku štipľavej papriky.
-
6
A takto vypadá hotová rolka :-) Dobrú chuť
Diskusia k receptu