Foto: hombrero
Tento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na Zobraziť celý popisTento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na 100% pri takom mnozstve receptov je nemozne.Recept je na 1 kg masa, ja som v postupe pouzil viac, nakolko sme cakali navstevu
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 kg |
|
Cesticko: | |
3-4 ks |
|
3-4 polievkovej lyzice |
|
, struhanka |
|
Nalev: | |
1 ks |
|
1 kavova lyzicka |
|
1 kavova lyzicka |
|
1 polievkovej lyzice |
|
1-2 nasekanej |
|
3-4 nasekany |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Bravcove maso si naklepeme, okorenime a osolime.
-
2
Z vajicok, muky a oleja si pripravime cesticko, malo by byt hustejsie aby nam na nam na mase dobre drzalo. Rezne obalime v struhanke(pritlacime ich aby nabrali co najviac struhanky), a nasledne obalime v cesticku.
-
3
Takto obalene rezne opekame na oleji do zlatova.
-
4
Z vody, zltka, vegety, cierneho korenia, horcice, nasekanej cibule a cesnaku si pripravime nalev.
-
5
Vyprazene rezne poukladame na plech a zalejeme nalevom.
-
6
Pecieme v rure prikryte alobalom 40 minut, dopecieme bez alobalu 10-15 minut, ked je nalevu malo mozeme podliat vodou. Podavame s ryzou, hranolkami, ako prilohu mozeme servirovat lubovolny salat, alebo cviklu.
@jerica mi sme tiež len dvaja a robím menšie množstvá, do jednej misky mäso do druhej zemiaky a šup s tým do trúby a obed je hotový raz dva....
varecha.pravda.sk/recepty/rezne-pod-perinou-fotorecept/14...
pripadne:
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-kuracie-prsia-v-syrovo...