Foto: ancicka
Bravčové pľucka na smotane s knedľou máme veľmi radi.Nerobím ich často,ale nekoľko krát do roka ich urobím.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
6 guľky |
|
6 goľky |
|
1-2 ks |
|
1 ks, malý |
|
2 ks, menšia |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
200 ml |
|
-podľa chuti |
|
od oka |
|
podľa chuti |
|
alebo vegeta |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny a...
-
2
...pľuca nakrajame na pásiky.Dáme do studenej vody a podľa potreby ich premýjeme.Ked sú viac krvavé (ako moje),tak aj 3x.Potom i ch dáme do vriacej vody a necháme zovrieť.Vodu zlejeme.
-
3
Do hrnca dáme novu vodu a pridáme zeleninu,bobkový list.korenie bujon a troška soli.Prykryté necháme variť v dostatočnej vode 1 hodinu.
-
4
Potom na oleji spražíme cibuľku ,pridáme zeleninu a múku.Urobíme zápražku.
-
5
Do zápražky pridáme smotanu,zamiešame a vlejeme precedený vývar z pľuc.
-
6
Všetko rozmixujeme...
-
7
...pridáme uvarené pľucka a dochutíme .Podavame s knedľou.
V Nitre je otvorená nová predajňa mesa.
Volá sa u Muzka, hneď oproti reštike OKO,tam ich je dostať na ojednávku a aj sami zavolajú, že ich majú pre zákaznika odložené.
peter64 EU radššej ani nespomínaj,neviem čo tam za d.b.l.v sedí-rozumejú sa do varenia ako hus do piva.
Recept je na jedničku.