Foto: stefanm
Rád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale Zobraziť celý popisRád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale aj mňa! Mäso bolo mäkké a šťavnaté.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer som si nakrájal na prúžky párku,mrkvu,uhorku a pečeň a rozložené na tanieriku som uložil do mrazničky.Foto nemám lebo som ešte nevedel,že tento recept budem fotiť....Umyté mäso ani veľmi neodblaňujeme,prešpikujeme ho zmrazenými surovinami...
-
2
...osolíme a okoreníme...
-
3
...a zabalíme do kuracej kože (ja som mal malú kožu alebo veľké mäso,neviem,tak som zabalil len konce) a dobre previažeme.
-
4
Na panvici rozpálime olej a zabalené mäso v ňom prudko opečieme...
-
5
...dohneda zo všetkých strán.
-
6
Podlejeme dostatočným množstvom vývaru alebo vody a prikryte dusíme aspoň trištvrte hodiny.
-
7
Potom pridáme zeleninu a ešte krátko povaríme.
-
8
Po krátkom ochladení mäso vyberieme,časť zeleniny odoberieme a zbytok aj s vývarom dohladka rozmixujeme.
-
9
Vrátime na oheň a pridáme horčicu,odloženú zeleninu a zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.
-
10
Doriedime podľa potreby vývarom,dochutíme a krátko povaríme.
-
11
Mäso zbavíme nití a na tenko nakrájame.
-
12
Podávame s vhodnou prílohou.Ja som zvolil noky lebo zemiaky sú drahé a knedlik sa mi nechcelo robiť.Ale kľudne si k tomu môžete uvariť len kolienka alebo inú cestovinu...No a,samozrejme,pivko!!!
Díky za nápad
A.