Šťavnaté špikované karé fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 21. februára 2011
Šťavnaté špikované karé (fotorecept)
Foto: stefanm

Rád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale Zobraziť celý popisRád pracujem s mäsom vcelku.A pretože viem,že karé po upečení je suché tak som si vymyslel tento postup.A výsledok prekvapil nielen mojich stravníkov ale aj mňa! Mäso bolo mäkké a šťavnaté.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
 nemusí byť
1/2 kelímka, alebo jogurt
1-2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer som si nakrájal na prúžky párku,mrkvu,uhorku a pečeň a rozložené na tanieriku som uložil do mrazničky.Foto nemám lebo som ešte nevedel,že tento recept budem fotiť....Umyté mäso ani veľmi neodblaňujeme,prešpikujeme ho zmrazenými surovinami...

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolíme a okoreníme...

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a zabalíme do kuracej kože (ja som mal malú kožu alebo veľké mäso,neviem,tak som zabalil len konce) a dobre previažeme.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici rozpálime olej a zabalené mäso v ňom prudko opečieme...

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...dohneda zo všetkých strán.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme dostatočným množstvom vývaru alebo vody a prikryte dusíme aspoň trištvrte hodiny.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridáme zeleninu a ešte krátko povaríme.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po krátkom ochladení mäso vyberieme,časť zeleniny odoberieme a zbytok aj s vývarom dohladka rozmixujeme.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrátime na oheň a pridáme horčicu,odloženú zeleninu a zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Doriedime podľa potreby vývarom,dochutíme a krátko povaríme.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso zbavíme nití a na tenko nakrájame.

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s vhodnou prílohou.Ja som zvolil noky lebo zemiaky sú drahé a knedlik sa mi nechcelo robiť.Ale kľudne si k tomu môžete uvariť len kolienka alebo inú cestovinu...No a,samozrejme,pivko!!!

    Šťavnaté špikované karé (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

tatranka
Pekný a kvalitne spracovaný recept.Naozaj si si dal záležať.Tento recept je prínosom aj do mojej kuchyne.Ukladám do KK.
allis
Moc se mi líbí balení do kuřecí kůže. Maso nevyschne a bude mít křupavou kůrčičku. Ideální náhrada, pokud není k dostání pobřišnice
Díky za nápad
A.
frezia68
S tou kuracou kožou je zaujímavé a verím,že bolo šťavnaté a chutné :-)
cica2
krásny recept, si šikovný! Niekedy vyskúšam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia