Foto: kkaja
Tieto rezne sú výborné, šťavnaté, vhodné aj na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,20 kg |
|
200 g, strúhaný |
|
2 nožičky |
|
4 ks, nakrajana na kolieska |
|
4 ks, - strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
na posypanie |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny, syr nahrubo nastrúhame, rezne vyklepeme, klobásku šikmo nakrájame na kolieska
-
2
na dno pekáča rozotrieme olej, naň poukladáme naklepané rezne, osolíme, okoreníme, posypeme razcou, timiánom
-
3
potrieme horčicou
-
4
poukladáme klobásku (ja som jej mala málo) a posypeme 1/2 syra
-
5
poukladáme cibuľu, na koliečka nakrájaný cesnak a zasypeme druhou polovicou syra
-
6
všetko zalejeme celou smotanou na varenie, posypeme jemne ml. červenou paprikou, zakryjeme alobalom a dáme piecť
-
7
po polhodine pečenia alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme dá sa pekne pokrájať na štvorce a chutí toto mäsko aj na studeno dobrú chuť :)
vrstvu