Plnené šampiňóny

renettka - fotkarenettka, 18. februára 2011
Plnené šampiňóny
Foto: renettka

Pridávam niečo z receptov môjho manžela...Toto bolo naše nedeľné menu :-))))

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

16 ks
500 g
2 ks
2 ks
2 PL
5 strúčikov
1 dcl
2 PL
2-3 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 dcl
1 dcl
100 g




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme.Časť nožičiek a vydlabané vnútro šampiňónov najemno nakrájame a dáme do misky.Ochutíme soľou,korením,majoránkou,prelisovaným cesnakom.Pridáme dve vajíčka.Podľa potreby zahustíme troškou strúhanky.

    Plnené šampiňóny - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na jemné plátky,osolíme,okoreníme a natrieme šampiňónovou plnkou.

    Plnené šampiňóny - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené,naplnené kuracie prsia zrolujeme.

    Plnené šampiňóny - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do pripraveného šampiňónu.Takto naplníme všetky šampiňóny a dáme na pekáč. Podlejeme troškou oleja a troškou vývaru.Dáme upiecť. Tesne pred upečením posypeme strúhaným syrom a necháme dopiecť.

    Plnené šampiňóny - obrázok 4
  5. 5

    Cibule nakrájame na polkolieska a opražíme na oleji. Pridáme nožičky so šampiňónov nakrájané na pásiky.Jemne osolíme a necháme spolu podusiť. Po chvíľke podlejeme bielym,sladším vínom a opäť chvíľu podusíme.(otvorené,aby sa víno odparovalo)Nakoniec pridáme 2 lyžičky horčice,zamiešame a necháme ešte 3-5 minút dusíme. Takto pripravenú omáčku podávame aj so zemiakovou kašou ako prílohu k plneným šampiňónom.

    Plnené šampiňóny - obrázok 5

Diskusia k receptu

lyali
Manželovi posielam veľkú pochvalu! Veru fajn tip aj na nedeľný obedík. A zasýti aj chlapa!
renettka
pochvalu odovzdám...a určite vyskúšajte... kombinácia plneného šampiňónu a omáčky je skvelá :-)
danculka
Aj ja tak robím,že pokrájam aj nôžky a použijem do plnky aj tie,mám rada tento tecept,dík....
babidka
robila som sampiony na niekolko sposobov ale toto ste nie :-) Velmi sa mi to paci , urcite urobim ....
cica2
šampiňóny to je moje, supér receptík....kk:))
ketty3811
Veľmi pekný a zaujímavý receptík.Určite stojí za vyskúšanie.:-)