Recepty, kde je horčica plnotučná
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....
Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...
Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....
Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom
Určite sa oplatí uvariť na obed toto
bravčové karé.
Dobrota je o pár minút na...
Lekvárové a salámove rožky
Výborná pochúťka na cesty, do
školy, ale aj pohostenie pre
návštevu. Napiekla som na...
Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako
ho poznáme len zo spomienok....
Hovädzí stroganov
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo
na stole.
Kuracie nugetky
Rýchla príprava, chrumkavé mäso, príloha rôzna. Ostal mi zemiakový šalát a tak som pripravila...
Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú...
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Cesnaková nátierka s mozzarellou
V sekáčiku som si rozmixovala 2 kusy mozzarelly, cibuľu a cesnak. Potom som pridala kyslú...
Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...
Zeleninová nátierka na hrianky
Nátierka zo zeleniny vynikajúca na hriankach, ale vhodná je aj k párkom namiesto horčice.
Vajíčková nátierka
Chutná, lahodná a hlavne jednoduchá nátierka. Najlepšie chutí na práve upečenom kváskovom chlebíku.
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí,
pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
Rýchly vajíčkový šalát bez majonézy
Toto je zdravšia verzia klasického šalátu bez použitia majonézy, avšak ani by ste na to neprišli, pretože chutí ako majonézový....
Bravčové stehno po námornícky
Pripomína to trocha hamburské stehno alebo iné mäso na hamburský spôsob, ja som to ešte vylepšil...
Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej
ploche a na „pečpapieri“....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Šťavnaté fašírky so syrom a tatárkové zemiaky
Výborný recept pre fašírkoidov a milovníkov mletého mäsa. Syr vo vnútri chrumkavej fašírky dodá šťavnatosť za...
Eszterházy hovädzie z tlakového hrnca
Už dávno som ho mala v pláne. Prešla
som si niekoľko receptov, kým som sa...
Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch
Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Bravčové stehno na spôsob stroganov
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...
Majonéza z pečeného cesnaku
Rúru vyhrejeme na 220 stupňov.
Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme...
Putimské bravčové rezance
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach....
Vajíčková nátierka s kôprom
Trocha netradičná ale veľmi chutná nátierka, niečo pre milovníkov kôpru.
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Hovädzie trhané s cibuľovo-horčicovou omáčkou
Pomaly varené mäso s omáčkou lahodnej chuti.
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....
Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...
Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....
Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom
Určite sa oplatí uvariť na obed toto bravčové karé. Dobrota je o pár minút na...
Lekvárové a salámove rožky
Výborná pochúťka na cesty, do školy, ale aj pohostenie pre návštevu. Napiekla som na...
Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok....
Hovädzí stroganov
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo na stole.
Kuracie nugetky
Rýchla príprava, chrumkavé mäso, príloha rôzna. Ostal mi zemiakový šalát a tak som pripravila...
Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú...
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Cesnaková nátierka s mozzarellou
V sekáčiku som si rozmixovala 2 kusy mozzarelly, cibuľu a cesnak. Potom som pridala kyslú...
Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...
Zeleninová nátierka na hrianky
Nátierka zo zeleniny vynikajúca na hriankach, ale vhodná je aj k párkom namiesto horčice.
Vajíčková nátierka
Chutná, lahodná a hlavne jednoduchá nátierka. Najlepšie chutí na práve upečenom kváskovom chlebíku.
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
Rýchly vajíčkový šalát bez majonézy
Toto je zdravšia verzia klasického šalátu bez použitia majonézy, avšak ani by ste na to neprišli, pretože chutí ako majonézový....
Bravčové stehno po námornícky
Pripomína to trocha hamburské stehno alebo iné mäso na hamburský spôsob, ja som to ešte vylepšil...
Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Šťavnaté fašírky so syrom a tatárkové zemiaky
Výborný recept pre fašírkoidov a milovníkov mletého mäsa. Syr vo vnútri chrumkavej fašírky dodá šťavnatosť za...
Eszterházy hovädzie z tlakového hrnca
Už dávno som ho mala v pláne. Prešla som si niekoľko receptov, kým som sa...
Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch
Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Bravčové stehno na spôsob stroganov
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...
Majonéza z pečeného cesnaku
Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme...
Putimské bravčové rezance
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach....
Vajíčková nátierka s kôprom
Trocha netradičná ale veľmi chutná nátierka, niečo pre milovníkov kôpru.
Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....
Hovädzie trhané s cibuľovo-horčicovou omáčkou
Pomaly varené mäso s omáčkou lahodnej chuti.
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....