Salámový šalát s kapiou a majonézou
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé.
porcií
príprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 150 g (v sladkokyslom náleve) |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 40 g (12 %) |
|
| 20 g |
|
| 15 g |
|
| 15 g |
|
| 5 ml |
|
| 2 g |
|
| 2 g |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Salámu nakrájame na tenké prúžky s dĺžkou asi 4–5 cm. Uhorky a kapiu necháme dobre odkvapkať a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno alebo na veľmi tenké polkolieska. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme najemno.
- 2
V miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, kečup, horčicu, worcesterskú omáčku, ocot, cukor, soľ a čierne korenie. Miešame, kým sa všetko nespojí do hladkej omáčky. Ochutnáme – ak je treba, pridáme štipku cukru alebo pár kvapiek octu podľa chuti.
- 3
Do väčšej misky dáme salámu, uhorky, kapiu, cibuľu a čili. Pridáme pripravený dresing a dôkladne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
- 4
Misku prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odležať – chute sa prepoja a šalát získa vyváženú chuť.
- 5
Podávame studený, najlepšie s čerstvým pečivom, bagetou alebo chlebom.
Tiež salámový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu