Salámový šalát
Salámový šalát

Salámový šalát s kapiou a majonézou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 11:55

Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g (v sladkokyslom náleve)
120 g
1 ks
1 ks
200 g
40 g (12 %)
20 g
15 g
15 g
5 ml
2 g
2 g
1 g



Postup

  1. 1

    Salámu nakrájame na tenké prúžky s dĺžkou asi 4–5 cm. Uhorky a kapiu necháme dobre odkvapkať a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno alebo na veľmi tenké polkolieska. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme najemno.

  2. 2

    V miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, kečup, horčicu, worcesterskú omáčku, ocot, cukor, soľ a čierne korenie. Miešame, kým sa všetko nespojí do hladkej omáčky. Ochutnáme – ak je treba, pridáme štipku cukru alebo pár kvapiek octu podľa chuti.

  3. 3

    Do väčšej misky dáme salámu, uhorky, kapiu, cibuľu a čili. Pridáme pripravený dresing a dôkladne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo.

  4. 4

    Misku prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odležať – chute sa prepoja a šalát získa vyváženú chuť.

  5. 5

    Podávame studený, najlepšie s čerstvým pečivom, bagetou alebo chlebom.

Diskusia k receptu