Tatárska omáčka
Tatárska omáčka

Domáca tatárska omáčka fotorecept

zolik - fotkazolik, 27. októbra 2025
Domáca tatárska omáčka (fotorecept)
Foto: zolik

Domácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako Zobraziť celý popisDomácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako študenti chodili na vysmážaný syr do tretích cenových. Pred nejakým časom, pod akousi diskusiou som sľúbila @haji, že recept na toto moje špecifikum pridám. A ako je nám všetkým známe, sľuby sa majú plniť “nejen o Vánocích…”

Suroviny

Základná majonéza:
1 ks
150-200 ml
Na tatarku:
1 PL
1 PL
1 PL
1 ks menšia
2 ks



Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme základnú majonézu. Vymixujeme len vajce a olej.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vhodnej nádobe vymiešame práškový cukor s octom. Pridáme plnotučnú horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Opäť vymiešame a zapracujeme majonézu.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme na sitko a prelejeme aspoň litrom horúcej vody. Necháme vychladnúť. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorky, z ktorých následne vyžmýkame tekutinu.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A to je všetko. Následne len doladíme chute. Tejto tatarke svedčí, keď si môže aspoň 12 hodín pobudnúť v chladničke.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Vlastnú domácu tatársku robím odjakživa. Robím podobne, ako ty, ale pridávam aj trochu na drobno nasekaných kaparov.
2x haji a zolik
evanaaa
Ja som robila tak, že som tiež zmiešala vajce s olejom, ale potom ostatné suroviny pridala k tomu (okrem cibule), a zmixovala spolu, nie zvlášť.....
2x haji a zolik
haji
Super, už je tady, vyžádaný receptík, děkujiíííí!!! Líbí se mi, že ti tak hezky drží tvar. To se také musí umět.