Tatárska omáčka
Tatárska omáčka

Domáca tatárska omáčka fotorecept

zolik - fotkazolik, včera 13:03
Domáca tatárska omáčka (fotorecept)
Foto: zolik

Domácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako Zobraziť celý popisDomácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako študenti chodili na vysmážaný syr do tretích cenových. Pred nejakým časom, pod akousi diskusiou som sľúbila @haji, že recept na toto moje špecifikum pridám. A ako je nám všetkým známe, sľuby sa majú plniť “nejen o Vánocích…”

Suroviny

Základná majonéza:
1 ks
150-200 ml
Na tatarku:
1 PL
1 PL
1 PL
1 ks menšia
2 ks



Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme základnú majonézu. Vymixujeme len vajce a olej.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vhodnej nádobe vymiešame práškový cukor s octom. Pridáme plnotučnú horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Opäť vymiešame a zapracujeme majonézu.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme na sitko a prelejeme aspoň litrom horúcej vody. Necháme vychladnúť. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorky, z ktorých následne vyžmýkame tekutinu.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A to je všetko. Následne len doladíme chute. Tejto tatarke svedčí, keď si môže aspoň 12 hodín pobudnúť v chladničke.

    Domáca tatárska omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Vlastnú domácu tatársku robím odjakživa. Robím podobne, ako ty, ale pridávam aj trochu na drobno nasekaných kaparov.
1x haji
evanaaa
Ja som robila tak, že som tiež zmiešala vajce s olejom, ale potom ostatné suroviny pridala k tomu (okrem cibule), a zmixovala spolu, nie zvlášť.....
1x haji
haji
Super, už je tady, vyžádaný receptík, děkujiíííí!!! Líbí se mi, že ti tak hezky drží tvar. To se také musí umět.