Domáca tatárska omáčka fotorecept
Domácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako Zobraziť celý popisDomácu tatarku som začala robiť z núdze. Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z čias keď sme ako študenti chodili na vysmážaný syr do tretích cenových. Pred nejakým časom, pod akousi diskusiou som sľúbila @haji, že recept na toto moje špecifikum pridám. A ako je nám všetkým známe, sľuby sa majú plniť “nejen o Vánocích…”
Postup
-
1
Najprv si urobíme základnú majonézu. Vymixujeme len vajce a olej.
-
2
Vo vhodnej nádobe vymiešame práškový cukor s octom. Pridáme plnotučnú horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Opäť vymiešame a zapracujeme majonézu.
-
3
Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme na sitko a prelejeme aspoň litrom horúcej vody. Necháme vychladnúť. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorky, z ktorých následne vyžmýkame tekutinu.
-
4
A to je všetko. Následne len doladíme chute. Tejto tatarke svedčí, keď si môže aspoň 12 hodín pobudnúť v chladničke.









Diskusia k receptu