Harissa

Recepty, kde je harissa

prazdny

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou

Kuracie mäso

Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

prazdny

Špagetová tekvica s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

prazdny

Ryžový šalát s harissa cuketou

Bezmäsité jedlá

Dva typy ryže uvarte podľa návodu na obale.

prazdny

Karfiolová polievka s morčacím vývarom

Večera

Polievky sú moja chvála i slabina. Hovädziu ma moje dve dobré víly naučili ako prvú....

prazdny

Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami

Cestoviny

Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

prazdny

Morčacie drobky s orzom podľa seniora

Hlavné jedlá

Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

prazdny

Kurací perkelt s koreňovým petržlenom

Kuracie mäso

Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....

prazdny

Pikantný šalát z cukety a cíceru

Bezmäsité jedlá

Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...

prazdny

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

Bezmäsité jedlá

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

prazdny

Pikantný zeleninový krém

Bezmäsité jedlá

Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...

prazdny

Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré

Hlavné jedlá

Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...

prazdny

Briouate

Dezerty

Doteraz som túto marockú špecialitu kupovala buď hotovú alebo ako polotovar. Briouate (brijuat) sa robí naslano...

prazdny

Kelové závitky

Hovädzie mäso

Zelenina plnená mäsom, ryžou a... zeleninou. Pôvodne marocký recept som upravila na naše podmienky....

prazdny

Ommek houria - mrkvový šalát z Tunisu

Bezmäsité jedlá

Tento šalát som prvýkrát ochutnala pred rokmi v tuniskej reštaurácii vo Francúzsku a na papierik som...

prazdny

Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom

Hlavné jedlá

Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...

prazdny

Mezze, mezza, mazzah...

Večera

Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...

prazdny

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...