Kuracie kúsky
Kuracie kúsky

Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou

kucharka - fotkakucharka, dnes 00:14
Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou
Foto: kucharka

Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto bude umývať riad :)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
4 strúčky
800 g
100 g
500 g (alebo orzo)
1 l




Postup

  1. 1

    Naporcované kura posolíme, pokoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Opekáme tak, aby kura nebolo úplne hotové. Dáme bokom a uchováme v teple.

    Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou - obrázok 1
  2. 2

    Na tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme nakrájané papriky (môžete dať každú inej farby ) a opekáme asi tak 3 minúty. Pridáme rozpučený cesnak, nakrájané rajčiny a harissu. Znova chvíľu opekáme. Posolíme a pokoreníme. Pridáme tarhoňu/orzo a premiešame. V lete používam zrelé rajčiny ale v zime, keď nemajú sladkú chuť, používam rajčiny v konzerve.

    Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou - obrázok 2
  3. 3

    Kura vrátime späť do panvice, zalejeme vývarom, dobre premiešame a ak treba posolíme a pokoreníme.

    Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme nezakryté asi tak 20 minút. (Niekedy som robila aj na ohni/sporáku, ale zakryté, a tiež to bolo ok.)

    Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou - obrázok 4
  5. 5

    Samozrejme, harissu (pikantnú pastu) si môžete doladiť - pridať alebo ubrať, podľa toho, aké pikantné máte radi. Alebo ju úplne vynechať a nahradiť trochou pretlaku. Hotovo. Môžete posypať petržlenovou vňaťou.

    Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia