Špagetová tekvica s kuracím mäsom fotorecept
Foto: tejaja
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom. Zobraziť celý popisŠpagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom. Máte záhradu? Potom vám ju vrelo doporučujem vysadiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagetovú tekvicu dáme celú aj so šupkou do tlakového hrnca. Prilejeme vodu a dáme variť. Čas varenia počítame od začiatku syčania ventilu. Varíme podľa veľkosti 25 minút (tekvica cca 30 cm). Menšiu tekvicu varíme asi 15 minút. Potom vypneme oheň a necháme povoliť ventil. Tekvicu vyberieme, chytíme za stopku a po dĺžke rozrežeme na polovice.
-
2
Vyberieme semienka a každú polovicu vyšpagetujeme, teda chytíme hore a vidličkou ťaháme odvrchu až nadol. Narobia sa nám „špagety“, v ruke nám ostane prázdna šupka. Ak nespotrebujeme celú tekvicu, zvyšok dáme do chladničky a použijeme na iné jedlo.
-
3
Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané mäso a krátko zarestujeme.
-
4
Posypeme harissou a osolíme. Podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút.
-
5
Potom pridáme na malé kocky nakrájanú papriku a zahustíme vo vode rozmiešanou Maizenou. Krátko povaríme.
-
6
„Špagety“ rozdelíme na taniere a zalejeme mäsom so šťavou. Posypeme sekanou vňaťou cibuľky alebo pažítkou.
Diskusia k receptu