Recepty, kde je citrón
Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka:
Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...
Škoricovo-jablkové kreácie
Recept sme vyskúšali nespočetne veľa krát. Mám ho od mojej priateľky a je výborný.
Tradičný biskupský chlebíček
Postupne si oddelíme žĺtka od bielkov. Polovicu cukru pridáme k žĺtkom. Druhú polovicu pridáme k...
Štedrovečerný vegetariánsky kapor
Dcérka Lucia (14) sa prepadla do vegetariánstva. Nepomáha, že jej spoza rohu radím, že...
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame
a...
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...
Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom
(trochu...
Hlávkový šalát s ovocím
Hlávkový šalát umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Banán nakrájame na kolieska, pomaranč a olúpané
jablko...
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame
na...
Brokolica s jogurtom
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko povaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou...
Hlivová polievka
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór a mrkvu na kolieska, hlivu na plátky. Na oleji speníme...
Kalerábový šalát
Kaleráby ošúpeme, nastrúhame na hrubé rezance, papriky pokrájame na prúžky, všetko zmiešame, pridáme...
Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...
Drink Soul Temperature
Recept na tento drink pre vás pripravili v reštaurácii Towers na Bajkalskej ulici v Bratislave.
Forgács fánky
Droždie necháme rozpustiť v mlieku, múku nasypeme na dosku a do stredu múky urobíme priehlbinku, ...
Pstruh po mojom
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, ...
Biele piškótové makové rezy
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z...
Zapekaná brokolica
Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke...
Jelenie ragú
Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...
Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi
Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom,...
Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...
Škoricovo-jablkové kreácie
Recept sme vyskúšali nespočetne veľa krát. Mám ho od mojej priateľky a je výborný.
Tradičný biskupský chlebíček
Postupne si oddelíme žĺtka od bielkov. Polovicu cukru pridáme k žĺtkom. Druhú polovicu pridáme k...
Štedrovečerný vegetariánsky kapor
Dcérka Lucia (14) sa prepadla do vegetariánstva. Nepomáha, že jej spoza rohu radím, že...
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...
Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom (trochu...
Hlávkový šalát s ovocím
Hlávkový šalát umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Banán nakrájame na kolieska, pomaranč a olúpané jablko...
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...
Brokolica s jogurtom
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko povaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou...
Hlivová polievka
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór a mrkvu na kolieska, hlivu na plátky. Na oleji speníme...
Kalerábový šalát
Kaleráby ošúpeme, nastrúhame na hrubé rezance, papriky pokrájame na prúžky, všetko zmiešame, pridáme...
Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...
Drink Soul Temperature
Recept na tento drink pre vás pripravili v reštaurácii Towers na Bajkalskej ulici v Bratislave.
Forgács fánky
Droždie necháme rozpustiť v mlieku, múku nasypeme na dosku a do stredu múky urobíme priehlbinku, ...
Pstruh po mojom
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, ...
Biele piškótové makové rezy
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z...
Zapekaná brokolica
Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke...
Jelenie ragú
Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...
Losos so špargľou a maslovými zemiačikmi
Filety z lososa, ci uz cerstve alebo mrazene , nasolime, povapkame olejom, citronom,...