porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 - 2 kg falošná sviečková |
|
1 ks ako detská pasť |
|
3 - 4 ks stredně velká |
|
3 - 4 ks |
|
2 ks - veľká |
|
5 - 6 lístok |
|
5 - 8 ks |
|
10 ks |
|
2 - 4 ks bobule(jalovec) |
|
15 dg |
|
2 - 3 pl |
|
1 ks |
|
2 - 3 pl |
|
3 - 4 dcl |
|
0,5 l |
|
3 - 4 pl |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
rozškvaríme na drobno nakrájenú slaninu, na něj zosklovatíme cibulu, odstavíme z ohňa. vložíme maso, nakrájenú zeleninu a zalejeme vodou. pridáme sol a koreniny a ocot. všetko privedieme do varu a na miernom ohni varíme cca 3 minuty. MASO MUSÍ BYŤ ZAKRYTÉ VODOU!!! Po vychladnutí odložíme na 5 - 7 dní do chladničky.
- 2
Příprava: maso dusíme na zelenine a podlievame nálevom. Keď je maso makké zeleninu prepasírujeme možeme rozmixovať privedieme do varu. V smotane a mlieku rošlaháme hladkú múku a za stáleho intenzívneho miešania pomali precedíme do variacej zeleniny. Z cukru si pripravíme karamel a pridáme do omáčky. Omáčku dochutíme citronom, dosolíme a dle chuti pridáme mleté čierne korenie. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.
- 3
Podávame s kysnutým knedlíkom, maso ozdobíme kolieskom citrónu, brusnicovým kompotom a šlahačkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu