Španielsky šalát z chobotnice
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 27. mája 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chobotnicu dáme variť do osolenej vody na približne 45 minút. Uvarenú chobotnicu si dáme na pracovnú dosku. Najprv odkrojíme hlavu a odložíme ju nabok. Chápadlá oddelíme od trupu, tie potom nakrájame na menšie kúsky. Nakrájané chápadlá potom opražíme na olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Pridáme aj trochu cesnaku v oleji.
- 2
Červenú papriku si nakrájame na úzke pásiky. Nakrájanú papriku pridáme k opraženým kúskom chobotnice. Takisto si nakrájame aj zelenú papriku. Červenú aj bielu cibuľu nakrájame na plátky a pridáme k statným surovinám. Pridáme tiež nakrájanú jarnú cibuľku, a vytlačíme šťavu z citrónov.
- 3
Pridáme soľ, a okoreníme. Zalejeme olivovým olejom Pridáme tiež nakrájanú bazalku, a petržlenovú vňať. Servírujeme na čerstvých listoch šalátu friseé a čakanky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu