Krevety v aspiku
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, nové korenie, citrón a soľ. Asi po 4 minútach krevety vyberieme a schladíme v studenej vode.
- 2
Do vody, v ktorej sme uvarili krevety, pridáme rybacie kosti, skelety z kreviet a urobíme silný vývar. Vývar scedíme cez plátno, aby bol úplne číry. Plátky želatíny namočíme do studenej vody podľa návodu, pridáme do vývaru a premiešame.
- 3
Krevety vložíme do formy alebo plastového pohára, zalejeme vývarom a necháme vychladiť v chladničke. Vyklopíme a servírujeme.
- 4
Náš tip: Krevety v aspiku sú ľahké jedlo, ktoré chutí v teplých mesiacoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu