Krevety v aspiku

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Krevety v aspiku
Foto: Marek Velček
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 guľôčky
1 ks
10 g
600 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, nové korenie, citrón a soľ. Asi po 4 minútach krevety vyberieme a schladíme v studenej vode.

  2. 2

    Do vody, v ktorej sme uvarili krevety, pridáme rybacie kosti, skelety z kreviet a urobíme silný vývar. Vývar scedíme cez plátno, aby bol úplne číry. Plátky želatíny namočíme do studenej vody podľa návodu, pridáme do vývaru a premiešame.

  3. 3

    Krevety vložíme do formy alebo plastového pohára, zalejeme vývarom a necháme vychladiť v chladničke. Vyklopíme a servírujeme.

  4. 4

    Náš tip: Krevety v aspiku sú ľahké jedlo, ktoré chutí v teplých mesiacoch.

Diskusia k receptu

brisid
vyzerá to úžasne a verím, že tak isto to aj chutí. ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia