Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
2 dl
0,02 dl
80 g
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, kým sa neupečie. Na omáčku použijeme smotanu, brandy, hrozienka a mandle.

  2. 2

    Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou. Vhodná príloha sú varené alebo opekané zemiaky a šalát.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Ak nekupujte mrazenú rybu, dbajte, aby bola dostatočne čerstvá. Pstruh sa najlepšie pripravuje vcelku, rybie mäso pokvapkajte citrónom, osoľte a okoreňte podľa chuti. Môžete použiť aj zmes korenia na ryby.

Diskusia k receptu

pivonka
Tak toto vyzerá luxusne. Musím niekedy vyskúšať.
tinca
ja ho po upečení posypem na sucho opraženými mandľovými lupienkami aj tak je dobrý.
garanco
Môže to byť výborný pstruh, určite vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia