Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, kým sa neupečie. Na omáčku použijeme smotanu, brandy, hrozienka a mandle.
- 2
Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou. Vhodná príloha sú varené alebo opekané zemiaky a šalát.
- 3
NÁŠ TIP: Ak nekupujte mrazenú rybu, dbajte, aby bola dostatočne čerstvá. Pstruh sa najlepšie pripravuje vcelku, rybie mäso pokvapkajte citrónom, osoľte a okoreňte podľa chuti. Môžete použiť aj zmes korenia na ryby.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu