Robievam ked cakam vela ludi na navstevu alebo ked ideme na vylet, pretoze tato dobrotka je vyborna za studena rovnako ako za tepla.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Uvarime 3 vajicka na tvrdo. Nasekanu/nakrajanu cibulu spenime. Do jednej misky napustime vodu (podla potreby) a nakrajame do nej rohliky (ja ich zvyknem obkrajat do okola, tu hnedu vrstvu dam dole). Do druhej misky dam pomlete maso oba druhy spolu s usmazenou cibulou, korenim, s vymackanymi rohlikami,olej,jedno cele surove vajicko a vsetko zamiesame.
- 2
Do janskeho skla alebo plechu dame troska oleja a spodnu vrstvu zamiesanej zmesi asi tak 1/3, ulozime do jedneho sirsieho pasu. Tri uvarene vajicka osupeme a poukladame pozdlzne na vrch tej jednej tretiny zmesi. Zvysok zmesi ukladame od jedneho konca po druhy tak aby sme zakryli vajicka a vlastne z toho budeme mat akoby roladu. Na vrch nasypeme struhanku. Zakryjeme alobalom a dame do zohratej truby. Peceme 45 minut pri 200 `C
- 3
Dame do jednej misky: kavu, stavu s citrona, kecup, 1.5 dcl vody a zamiesane. Po 45 minutach vyberieme maso s truby dame dole alobal a zalejeme s pripravenou kavovou zmesou. Potom dame maso naspät do truby a peceme az kym nam struhanka na vrchu nezhnedne cca 20 minut pri rovnakej teplote. Podavame s uvarenymi zemiakmi alebo s chlebom. Ako obloha mozu byt kvasaky ci zavarene uhorky. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu