Kuracie vrkoče fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 16. júna 2010
Kuracie vrkoče (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky.Ja ho robím s kuracích prsičiek a je veľmi chutný.Robievam ho sviatočne.Je to môj vlastný recept.aj s ingrediencami.

4
porcie
24 hod. minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  pár
6  pásikov
20  kusov
 za hrsť
Marináda:
1 dcl
3  lyžice
3  lyžice
1 lyžica
 šťava
l en na ochutenie
Zeleninová obloha:
1/2 ks
1 ks
6  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia deň do predu naklepem tak,aby sme ich nepotrhali.Prerežeme na tri pásy,ale nie až do konca.Osolíme okoreníme. Na pásy uložíme na tenko porezanú slaninku.Tiež v pásoch.Mala by byť taká dlhá ako vrkoč.Nadstavte si ak nie je taká dlhá.

    Kuracie vrkoče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso zapletieme ako vrkoč.Do pletencov pozastrkujeme sušené slivky,sušené brusnice.Konce vrkočov zaistím špáradlom. Uložím do marinády: Olej,worcestrovú omáčku ,soj.omáčku,kečup,šťavu z citróna,korenie,bazalku a práš.cesnak, vymiešame. Do tejto marinády uložíme vrkoče a vložíme do chladu do druhého dňa.

    Kuracie vrkoče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň,vrkoče opekám na suchej grilovacej panvici,z obidvoch strán. Asi po 8 minút.

    Kuracie vrkoče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklažán pokrájam na kolieska ,posolím a nechám vypotiť.Potom ho do sucha vyutieram.Mrkvu nakrájam na tenké pásiky.Šampióny na štvrťky.Posolím okorením a tiež ugrilujem. K mäsku podávam opekané zemiaky,ryžu.Kuracie vrkoče krájam šikmo,aby bolo vidieť štruktúru mäska.

    Kuracie vrkoče (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

frezia68
Veľmi pekné a iste aj chutné.Hneď by som si dala miesto dnešného zeleninového jedla :-)))
alexdidi
Peknééé...mám rada kombináciu mäsa a sušených sliviek, či brusníc, i keď brusnice používam skôr ako prílohu-nakladané...skúsim tak ako ty...
tinca
@chutn ý receptík, z panenky by bol ako stvorený, lebo sa dajú urobiť dlhé vrkoče. ukladám KK:-)
coldbery
Vyzerá to veľmi chutne až sa mi slinky zbiehajú....určite ho urobím....díííík :-))
emsen
Vyzerá to dobre,vyskúšam a preto ukladám do KK.
používateľ nemá avatar
dss
dss
No, výborne to vyzerá a tiež musí výborne chutiť.Ďakujem za recept
bozulka
@tinca máš pravdu,asi pred 20 možno i viac rokmi som tento recept videla v časopise a robila som vrkoče z panenky a tiež z morčacích pŕs.Kuracie ma ešte nenapadli.
@tatranka pekná prezentácia.
svetlana33
šikovná si Ty gazdiná - výmyselnica. A čo keby sme dali aj pásik bravčového, pásik kuracieho a pásik morčacieho mäska?
tatranka
Svetlana33,veď to je ohromný nápad!!!Hodný patentovania,bez nadsázky.Určite to tak raz skúsim.Len každé mäsko má inú dĺžku úpravi.No dobrá gazdinka by si s tým mala poradiť.
Vďaka za príma nápad.
grezu
Tak mäsko na zajtra rozmrazene..ide sa skušat nedelny obed:-))))))
tatranka
grezu,čakala som,že sa pochváliš kuracími vrkôčikmi.Ako sa ti vydarili?
grezu
dnes chystam vrkoče uz druhykrat..su ozaj vyborne...:-)))
grezu
dnes chystam vrkoče uz druhykrat..su ozaj vyborne...:-)))