Foto: tatranka
Tento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky.Ja ho robím s kuracích prsičiek a je veľmi chutný.Robievam ho sviatočne.Je to môj vlastný recept.aj Zobraziť celý popisTento recept by sa mal robiť z bravčovej panenky.Ja ho robím s kuracích prsičiek a je veľmi chutný.Robievam ho sviatočne.Je to môj vlastný recept.aj s ingrediencami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 pár |
|
6 pásikov |
|
20 kusov |
|
za hrsť |
|
Marináda: | |
1 dcl |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
šťava |
|
l en na ochutenie |
|
|
|
|
|
Zeleninová obloha: | |
1/2 ks |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prsia deň do predu naklepem tak,aby sme ich nepotrhali.Prerežeme na tri pásy,ale nie až do konca.Osolíme okoreníme. Na pásy uložíme na tenko porezanú slaninku.Tiež v pásoch.Mala by byť taká dlhá ako vrkoč.Nadstavte si ak nie je taká dlhá.
-
2
Mäso zapletieme ako vrkoč.Do pletencov pozastrkujeme sušené slivky,sušené brusnice.Konce vrkočov zaistím špáradlom. Uložím do marinády: Olej,worcestrovú omáčku ,soj.omáčku,kečup,šťavu z citróna,korenie,bazalku a práš.cesnak, vymiešame. Do tejto marinády uložíme vrkoče a vložíme do chladu do druhého dňa.
-
3
Na druhý deň,vrkoče opekám na suchej grilovacej panvici,z obidvoch strán. Asi po 8 minút.
-
4
Baklažán pokrájam na kolieska ,posolím a nechám vypotiť.Potom ho do sucha vyutieram.Mrkvu nakrájam na tenké pásiky.Šampióny na štvrťky.Posolím okorením a tiež ugrilujem. K mäsku podávam opekané zemiaky,ryžu.Kuracie vrkoče krájam šikmo,aby bolo vidieť štruktúru mäska.
@tatranka pekná prezentácia.
Vďaka za príma nápad.