Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónom, zrolujeme, prepichneme špáradlom a dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list, biele víno a nové korenie.
- 2
Halibuta varíme jemným varom asi 9 minút. Na masle speníme cesnak, pridáme čerstvý špenát, trochu soli a restujeme.
- 3
Rybu servírujeme na restovanom špenáte. Vhodnou prílohou sú varené mladé zemiaky.
- 4
Náš tip: Mäso halibuta je veľmi jemné a treba s ním opatrne narábať, aby sa nerozpadlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu