Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Foto: Marek Velček
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
3 strúčiky
10 g
1 ks
2 guľôčky
1 viazanička
1 dl




Postup

  1. 1

    Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónom, zrolujeme, prepichneme špáradlom a dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list, biele víno a nové korenie.

  2. 2

    Halibuta varíme jemným varom asi 9 minút. Na masle speníme cesnak, pridáme čerstvý špenát, trochu soli a restujeme.

  3. 3

    Rybu servírujeme na restovanom špenáte. Vhodnou prílohou sú varené mladé zemiaky.

  4. 4

    Náš tip: Mäso halibuta je veľmi jemné a treba s ním opatrne narábať, aby sa nerozpadlo.

Diskusia k receptu

marika9
Chcela by som poopraviť prípravu. Pošírovanie nie je varenie pri 100 st. C, ale príprava vo vode pri miernej teplote, max. do 85 st. C. Výsledok je vraj veľmi chutný. Môže sa takto pripraviť nie len ryba, ale aj iné mäso. Musím to aj ja vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia