Citrónovo-mätové kuracie stehná

sjuz - fotkasjuz, 19. mája 2010
Citrónovo-mätové kuracie stehná
Foto: sjuz

Potrebovala som niečo rýchlo uvariť na zajtra pre syna na obed, a nemala som priveľa času pri tom stáť, tak som šupla do pekáča Zobraziť celý popisPotrebovala som niečo rýchlo uvariť na zajtra pre syna na obed, a nemala som priveľa času pri tom stáť, tak som šupla do pekáča zemiaky so stehnami. Aby som trochu zmenila klasiku, pridala som citrón a čerstvú mätu. Výsledok - veľmi osviežujúce a ľahké kuriatko.

10 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
6  ks
1 ks
1  dcl




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie stehná, olúpané zemiaky vložíme do pekáča, pridáme olej, citrónovú šťavu, cibuľu, čerstvú mätu, a jeden citrón prekrojený na polovicu. Stehná osolíme, okoreníme, podlejeme vodou.

    Citrónovo-mätové kuracie stehná  - obrázok 1
  2. 2

    Zavrieme a dáme piecť. Keď sú stehná mäkké, otvoríme a ešte zapečieme do zlata.

Diskusia k receptu

frezia68
Ľahké a rýchle papaníčko a citrón iste osvieži.No a najlepšia pripečená kožka,ktorú dávam dole.Ale bez nej nie je pečené,takže necháme :-)))
kucharronald
Vau....iste chutilo :) som hladný, takže idem nejaké ľahké jedlo nájsť v chladničke :D
sjuz
Ďakujem, cistinka:) Od majsterky poklona:)
evas13
Super jedlo a pekná slnečná fotografia Sjuz.
andromeda
Presne takto robím aj ja, len niekedy ak mám čas, tak stehienka trocha opečiem na oleji a pridá trocha šampiňónov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia