Foto: zabiatko66
Cicer, paradajka, zelená paprika, čierne olivy, cibuľa, cesnak, citrón, olej, bobkový list, čierne korenie, mäta /nemusí byť/.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30-45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer deň predtým namočíme, potom zlejeme vodu, nalejeme 2 l čistej vody, pridáme olúpanú cibuľu a bobkový list. Varíme do mäkka. Uvarený cícer precedíme. Cibuľu a bobkový list vyberieme. Papiriku nakrájame na pásiky, paradajku na kocočky. Dáme do šalátovej misy. Strúčiky cesnaku na jemno nakrájame a pridáme čierne olivy. Pokvapákme citrónovou šťavou a olejom. Okoreníme a osolíme podľa potreby a z ľahka premiešame. Na vrch môžeme dať lístočky mäty, ale ak nemáme nemusí byť.
Odporúčam je veľmi výborný.