Foto: jarco
Ďalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-). Jednoduchá vec z kúpeného lístkového cesta, v kombinácii Zobraziť celý popisĎalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-). Jednoduchá vec z kúpeného lístkového cesta, v kombinácii so zeleným alebo ľadovým šalátom naša klasická rýchla večera. Ako inšpirácia nám poslúžila klasická bulharská banica, tá sa ale má robiť zo štrúdľového cesta, ktoré v našom okolí bežne nedostať. Takže používame lístkové, to sa dá kúpiť všade, aj vo večierke. Koláč je výborný aj ako chuťovka k vínu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dám si zohrievať rúru. Plnku si pripravím zmiešaním jogurtu s nadrobenou fetou a rozšľahaným vajcom. Môžem pridať trochu sódy bikarbóny, koláč tak bude nadýchanejší. Ale nie je to nutné.
- 2
Lístkové cesto rozdelím na tri časti (koláč má mať tri vrstvy cesta) a rozvaľkám na požadovanú veľkosť podľa rozmerov plechu. Plech vyložím papierom na pečenie.
- 3
Položím prvú vrstvu cesta. Potriem roztopeným maslom a rozvrstvím polovicu plnky. Uložím druhú vrstvu cesta, znovu potirem maslom. Potom príde zvyšok plnky a na vrch tretia časť cesta. Potriem maslom a popichám vidličkou, aby sa nerobili bubliny. Pečiem v rúre na 200 stupňoch 15 až 20 minút.
- 4
Pripravím si šalát s jednoduchou zálievkou z olivového oleja, citrónovej šťavy a soli. Šalát môžem obohatiť reďkovkou, rajčinami, avokádom, čím len chcete... Dochutím čerstvými alebo sušenými bylinkami.
- 5
Koláč môžeme podávať teplý aj studený, so šalátom aj bez neho. Existujú aj bohatšie verzie, do plnky sa môže pridať napríklad špenát alebo žihľava (so žihľavou je to tradičná bulharská banica).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
konzumuj polozky 1-zelenu a polozku 2 - velmi chutnu v pomere
90%-10%
Aspon mi ostane viac , Jarco vyborny tradicny recept
ze listkove cesto v strede sa dokonale upecie ,ked ta plnka je dost riedka. Ja poznam podobny grecky kolac" sekonapita",ktory sa robi z filo cesta ,spenatu a feta syra.