Panini Agnello

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 24. júna 2010
Panini Agnello
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny





Postup

  1. 1

    Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným mäsom, nakrájanou chrumkavou zeleninou. Pred podávaním polejeme jogurtovým dresingom a posypeme sušeným čili.

  2. 2

    Jogurtový dresing: V mise zmiešame jogurt, šťavu z citróna a nasekanú mätu. Ochutíme soľou, čiernym korením a dobre premiešame. Pred podávaním dobre vychladíme.

  3. 3

    Náš tip: Panini sú sendviče talianskeho pôvodu. V Taliansku sa panini robia väčšinou z ciabatty, ktorá sa rozreže a naplní salámou, šunkou, syrom, mortadellou alebo niečím iným. Servírujú sa studené alebo horúce z grilu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia